De eerste dag van het wielerweekend Omloop der Kempen mag met een gerust hart als zeer geslaagd bestempeld worden. Vanaf 14.30 uur rook het naar wielrennen in Veldhoven. De strijd bij de recreanten om de Kempencup werd een prooi voor Veldhovenaar Twan Kops. Het lid van organiserende vereniging TWC Tempo-Hoppenbrouwers klopt Sem Elders en Jan Vlerken. Tijdens de Dikke Banden Race was er vrij baan voor het nieuwe jonge talent. Met veel enthousiasme reden de rennertjes in spé over het afgesloten parcours en werden één voor één na afloop gehuldigd met een fraaie medaille. Voor de strijd bij de Junioren zou losbarsten werd er startgelegenheid geboden aan niet-licentiehouders bij de mensen met lichamelijk en/ of verstandelijke beperking. De KNWU en de provincie Noord Brabant hoopt door impulsen in deze categorie meer mensen met een beperking op de fiets te krijgen. De winst bij de Junioren ging naar Nils Sinschek en bij de Amateurs/ Sportklasse trok Gijs Nieuwkoop aan het langste eind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *