Nieuws

David van Ooijen naar TWC Tempo

David van Ooijen naar TWC Tempo

Volgend jaar zal David van Ooijen TWC Tempo versterken. Een korte introductie:

Ik ben David van Ooijen, 18 jaar oud en ik fiets nou 3 jaar. Dit jaar was mijn eerste jaar wedstrijdrenner als 2de jaars junior. Ik wil graag meer wedstrijden in buitenland rijden volgend jaar om de wereld te ontdekken en ervaring op te doen. Graag wil ik uitzoeken welke discipline het beste bij mij past zodat ik me daar in kan specialiseren maar vooral genieten van het fietsen.

Coppelmans en Loman naar TWC Tempo

Coppelmans en Loman naar TWC Tempo

Wessel Coppelmans
Hallo ik ben Wessel Coppelmans uit hapert geboren op 03-12-1999 en ik heb besloten om na 10 jaar het snelle wiel eens voor een nieuwe uitdaging te gaan bij TWC TEMPO HOPPENBROUWERS VIRO als 3e jaars beloften.
Het afgelopen seizoen is voor mij helaas een minder seizoen geweest mede door een knie blessure die telkens terug kwam komen en waar ik tijdens wielerweekend roden weer hard op gevallen ben.
Voor seizoen 2020 is mijn doel dan ook om een constantere coureur te worden en mezelf meer voorin te gaan laten zien.

Mathijs Loman
Ik fiets nu 3 jaar en ben begonnen als 2de jaars junior. Ik denk dat ik het best uit de voeten kan in een zware koers met veel hoogtemeters. Volgend jaar hoop ik bij Tempo veel te leren om slimmer te koersen en zo mooie uitslagen te gaan rijden. Het NK Tijdrijden zal ik een belangrijk doel voor mij worden. Verder ben ik halve finalist (en misschien meer) van de Zwift Academy 2019.

Veldrit TWC TEMPO 20 oktober

De jaarlijkse veldrit van TWC Tempo zal plaatsvinden op 20 oktober 2019.
Inschrijving en tijdschema via: https://www.knwu.nl/veldrijden/evenement/114619
Let op! Bijschrijvers betalen €5 extra.
Locatie: Turfweg, Veldhoven

TWC Tempo versterkt het team voor het seizoen 2020

TWC Tempo versterkt het team voor het seizoen 2020

TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO versterkt het team voor het seizoen 2020.
In 2020 gaat TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO de topcompetitie rijden.
Om mee te kunnen spelen is in de breedte uitbreiding nodig. Momenteel hebben onderstaande renners aangegeven het team te komen versterken.

Xavier Poels:

Xavier is een goede tijdrijder en laat dit steevast zien met podiumplaatsen tijdens het DK tijdrijden. Tijdens het NK tijdrijden zit er een stijgende lijn in. In 2009 werd hij keurig 12e, slechts enkele seconden verwijderd van een top 10 plek. Door mee te doen aan de wekelijkse ploegentijdrittrainingen die TWC Tempo organiseert, wil hij het laatste stapje maken om in 2020 een top 10 plaats te behalen tijdens het NK. Daarnaast rijdt Xavier goed berg op. In de wedstrijden van de clubcompetitie reed hij ook regelmatig in de kopgroep, desondanks 2019 niet helemaal geworden wat hij er van had verwacht maar Xavier is erg ambitieus en kijkt er naar uit om dit te tonen in de topcompetitie.

Wout Verbeek:

In werd Wout 2015 Belgisch Kampioen voor niet vergunninghouders en behaalde de afgelopen jaren veel overwinningen en ereplaatsen in de funklasse. Dit was voor Wout de reden om in 2019 een amateur licentie aan te vragen. In de eerste 1.18 wedstrijd (Booischot) die hij reed met eliterenners, wist hij meteen de overwinning te pakken. In de wedstrijden voor het Belisolklassement was hij steevast prijsrijder. Wout wil in de club- en topcompetities zijn talenten verder etaleren maar zal ook te zien zijn in de criteriums van het Belisolklassement.

Paul Gruithuijzen:

Paul is net als Xavier een talentvolle belofte die zich goed laten zien in de afgelopen clubcompetitie. Een 7e plek in de Zuiderzeeronde was hiervan het bewijs. Daarnaast behaalde hij een 16e plaats in het eindklassement van de Arden Challenge en toont hiermee aan dat hij ook over klimmersbenen beschikt. Zijn ambitie ligt bij het wegwielrennen en wil zichzelf gaan ontdekken in de topcompetitie. Daarnaast wil hij zichzelf verbeteren door meer een constant seizoen te rijden en kijkt er naar uit om bij TWC Tempo aan de slag te gaan.

Stefan Cohnen:

Stefan werd wielerprof in 2006 bij de professionele ploeg Naturino-Sapore di Mare en fietste in 2007 voor diens opvolger Aurum Hotels. Deze ploeg kreeg geen procontinentale licentie meer kreeg raakte de ploeg ook nog eens in de financiële problemen en werd daardoor halverwege het seizoen ontbonden. In 2008 moest Stefan noodgedwongen een stap terug moeten zetten en tekende een contract bij het Duitse Team Sparkasse. In de jaren daarna reed hij bij de kleinere ploegen Betonexpressz 2000-Limonta en het Luxemburgse Team Differdange. In 2012 werd Stefan weer prof voor de Belgische ploeg Landbouwkrediet waar ook de TWC Tempo renners Dirk Bellemakers en Reinier Honig onder contract stonden. In 2014 ging hij bij Parkhotel Valkenburg aan de slag als wegkapitein. In 2015 reed Stefan in de ploeg van Cicli Basso Vicenza – Donckers Koffie. Hierna heeft hij zich meer toegelegd op een maatschappelijke carriere, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en is toch blijven fietsen. In 2019 won hij voor het team Starbikewear zelfs nog een wedstrijd in Oplinter.
Stefan kan zijn ervaring als wielrenner gebruiken om de beloften bij TWC Tempo verder op weg te helpen. Daarnaast heeft hij zelf nog ambitie om wedstrijden te winnen en wedstrijden te rijden in de club- en topcompetitie.
Verder maakt Dirk van Leuken intern de overstap van amateur naar Elite. Dirk heeft diverse wedstrijden gewonnen de laatste jaren en veel podiumplaatsen behaald. Hij is klaar om deze stap te zetten.
Alistair Pounder heeft de Amerikaanse nationaliteit. Hij gaat studeren Maastricht en wil op deze manier via TWC Tempo ervaren wat het is om in Nederland wedstrijden te rijden.
Ook Abdulrahman Mamo wil zich via TWC Tempo gaan ontdekken en kijken wat haalbaar is in de wielersport.

Tempo Hoppenbrouwers-VIRO 9e in de eindrangschikking van de clubompetitie

TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO behaalt de 9e plaats in de eindrangschikking van de clubcompetitie en mag hierdoor deelnemen aan de topcompetitie.
Met een 7e plaats in de ploegentijdrit werd de basis gelegd voor een goede eindklassering in het finaleweekend van de clubcompetitie. Roy Dirven, Kelvin Kanen, Jasper de Laat, Bart Vreugdenhil en Jos Koop en Benjamin Sydlik reden met een gemiddelde snelheid van ruim 51 km per uur naar een snelle tijd van 14 minuten en 2 seconden over 12 km. Wekelijks hard trainen voor deze discipline heeft zijn vruchten afgeworpen. 2 weken geleden werden nog 2 “motoren” ziek de avond voor de ploegentijdrit in Melissant, waardoor met 5 renners gestart moest worden. Dit leidde tot een teleurstellende 20e plaats. Nu viel het eindelijk de goede kant op, ook al was de ploeg slechts een seconde verwijderd van de 5e plaats.
In de omloop die in ’s-Middags werd gereden waren de mannen van Tempo goed vertegenwoordigd in elke belangrijke ontsnapping. Bart, Roy en vooral Jasper waren in het begin zeer actief maar kregen weinig ruimte. Jos was vertegenwoordigd in de eerste serieuze ontsnapping van een groep van 10 renners. Zij kregen maximaal 35 seconden. Helaas werd dit gat gedicht. Meteen hierna ging Benjamin aan de haal in een groep van 7 renners. Ook deze poging werd teniet gedaan. De laatste kopgroep van 13 renners haalde de eindstreep wel. Hierin was Kelvin vertegenwoordigd. Helaas kwam hij in de sprint enigszins klem te zitten, waardoor hij uitbollend 12e werd. Desondanks een uitstekende teamprestatie die met een 19e plaats van Benjamin en een 20e plaats van Jasper nog meer glans kreeg.
De 3e etappe was een wedstrijd van 156 km op een parcours van 6,5 km. Vanwege de wind leek het lastig te worden. Echter juist op de langere stukken hadden de renners wind op kop en in de rug. Gevolg was dat er zeer hard werd gereden, maar dat ontsnappingen snel teniet werden gedaan. Totaal zijn er 3 serieuze kopgroepen geweest. Elke keer was Benjamin van de party. Hij had vandaag een superdag. De laatste keer was de goede ontsnapping op circa 35 km voor de finish. 12 renners reden maximaal 30 seconden bijeen en hielden uiteindelijk 20 seconden over op het feljagende peloton. Benjamin behaalde een zeer keurige 5e plaats. De overige renners eindigde in het uitgedunde peloton.
Mede dankzij deze prestaties, maar vooral dankzij het constant goede rijden van het team in alle wedstrijden van de clubcompetitie, waarbij Jos de 1e wedstrijd, de omloop van de Veenkoloniën in Veendam won en in de Hoeksche Waard keurig 2e werd staat TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO in de eindrangschikking van de Clubcompetitie op een mooie 9e plaats.
Toen in 2016 het beleidsplan werd gemaakt, was een van de doelstellingen van ploegleider Hans Baudoin om door te groeien naar het niveau van topcompetitie. Naast het feit dat je ook opleidingsploeg bent, is dat een uitdagend doel. Enerzijds leid je talenten op, laat ze mooie wedstrijden rijden en zorg je dat ze met deze bagage op zak opgenomen kunnen worden in een continentaal team, anderzijds heb je de talenten nodig om voldoende punten te kunnen verzamelen om hoog in het klassement te geraken om zodoende topcompetitie te kunnen rijden.
Ploegleider Hans Baudoin is ontzettend blij dat het doel is bereikt. “We hebben een goede mix van elite en beloften bij TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO, waardoor de continuïteit min of meer gegarandeerd. De sfeer is fantastisch binnen de ploeg en de renners tillen elkaar naar een hoger niveau. Het is vooral een resultaat van het collectief. Ik kijk er naar uit om volgend jaar aan de start te staan van de topcompetitie.”
Met het huidige team kan al worden deelgenomen aan de topcompetitie. Omdat in 2020 zowel de top- als clubcompetitie wordt gereden is er nog plaats voor enkele renners. Temeer omdat in de topcompetitie met 8 renners gereden mag worden.
Renners die geïnteresseerd zijn om volgend seizoen om wedstrijden in de topcompetitie te rijden kunnen opnemen met Hans. Zijn emailadres is: hans_baudoin@hotmail.com.

Benjamin wint BSR Night

Benjamin wint BSR Night

Met een finale jump wint Benjamin de wedstrijd in het duitse Stolberg die hij eigenlijk niet meer kon winnen. Na een spannende wedstrijd over 60 ronden en 72km was zelfs op de finishfoto omduidelijk wie eerste was. Omdat zijn chip Benjamin op de eerste plaats signaleerde werd hij door de jury als winnaar uitgeroepen. Met nog 20 ronden te gaan zat hij mee toen een viertal wegreed van een uitgedund peloton. Op het natte en gladde wegdek bleef de kloof heel lang bij 5 seconden maar uiteindelijk moest het peloton plooien tegen de sterke groep vooraan. In de eindsprint kwam Benjamin van de derde positie met de hoogste snelheid maar eigenlijk te laat voor de zege. Alleen door het beginnersfout van medevluchter Nico Brenner (Team Sportforum) die zijn armen te vroeg in de lucht gooide kon hij hem nog op de meet kloppen. Derde werd Dorian Lübbers (Lotto Kern-Haus) en vierde Jan Tschernoster (Heizomat rad-net).

Vysocina tour 2019

Vysocina tour 2019

Ook dit jaar staat T.W.C.Tempo Hoppenbrouwers-VIRO aan de start in de Tour van Vysocina in Tsjechië. Een loodzware wedstrijd waar we in het verleden met Jorn Knops en Rudy van Houts hoge ogen hebben gegooid in het eindklassement.

Kars,Jeffrey, Bart,Niels,Joris, Kelvin,Roy,Jeroen,Dirk,Mário,en gastrenner Mike Vliek vertrekken vol goede moed naar Tjechië.

De eerste etappe over heuvelachtig terrein was meteen op de eerste klim te zwaar voor Mário, die na een val bij het inrijden op een reserve fiets verder moest. Ook Jeffrey werd verrast door het snelle tempo. Ook voor Joris, Bart, Dirk en Roy was het bikkelen om de wedstrijd uit te rijden. Kelvin, Kars, Jeroen, Niels en Mike konden zich zeer goed handhaven in het overgebleven peloton. Dit brak uiteindelijk in tweeën en een groep van 27 renners was net te sterk voor onze renners die in de tweede groep over de streep kwamen.

Ook de 2e etappe is een van de zware categorie. Helaas ging het voor Jeffrey al op de eerste klim te hard waardoor hij moest lossen. Voor Mário die zich enigszins goed hersteld had, was het een kwestie van meerijden en uitfietsen. Helaas voor beide renners mogen ze morgen niet meer van start wegens overtreding van de tijdslimiet. Kelvin komt ten val doordat een renner van een Tsjechische ploeg hem een duw geeft, waardoor zijn fiets zo beschadigd raakt dat ook hij op de reserve fiets verder moet. Later is door Hans bezwaar ingediend bij de Jury, wat als gevolg heeft dat beide rijders een waarschuwing hebben gekregen. Typisch een voorbeeld van ons kent ons. Helaas voor Kelvin. De kosten van de schade kan hierdoor niet worden verhaald op de Tsjech. Dirk, Joris, Niels (die zich helaas op de eerste klim liet verrassen) weten te overleven en kunnen morgen gewoon van start.
Deze etappe eindigt zoals de eerste, 3 renners wisten te ontsnappen, alleen nu zitten Kars, Bart, Jeroen en Mike keurig voorin in de achtervolgende groep.

De derde etappe werd vanwege de regen extra zwaar. Na de eerste klim ontstaat er al een groep met Jeroen en Niels, de rest blijft steeds een minuut achter het peloton aan rijden. Wat vooral opviel is dat de meeste renners het op de eerste klim het heel moeilijk hebben, zich daarna weer herstellen, maar helaas de aansluiting in het peloton missen. Niels eindigt voor Jeroen in het peloton en hebben dus een mooie etappe gereden. De overige renners hebben elkaar goed gestimuleerd en zijn gezamenlijk in de 3e groep binnengekomen. Mooi om te zien dat er een grote teamspirit aanwezig is. Dit geeft veel hoop voor de toekomst, immers in een ploeg met een goede sfeer is het vaak makkelijker presteren.

De laatste etappe is met stip de zwaarste etappe van deze 4-daagse. Op een ronde van 9 km, die 5 keer gereden moest worden, zat een klim van 4,5 km. Kelvin ging slim vanuit het vertrek in de aanval. Samen met 3 andere vluchters bereikt hij een voorsprong van 2 minuten. Uiteindelijk wordt deze groep ingelopen en finisht hij is een zeer uitgedund peloton op de 12e plaats, net voor Kars (17e) en Jeroen (21).
De overige renners komen druppelsgewijs binnen.

Al met al hebben we 4 mooie leerzame dagen gehad waarin we ons hebben geprofileerd als een goed hecht samenwerkend team. De insteek van T.W.C. Tempo Hoppenbrouwers-VIRO is leren en groeien. Deze missie is uitstekend geslaagd. Daarnaast zijn er mooie prestaties geleverd. Zeker als je kijkt dat van de 136 vertrekkers slechts 61 renners de wedstrijd uitreden. Hierbij waren 9 renners van TWC Tempo. Een resultaat om trots op te zijn.

Junior tour of Ireland 2019

Junior tour of Ireland 2019

Voor de 25e keer was Tempo Hoppenbrouwers VIRO present op het groene eiland, wederom dit jaar in combinatie met De Zwaluwen Almelo.
Na ‘n voorzichtige start in etappe 1 met ‘n veld 145 coureurs en 9 nationalteiten en ‘n contingent van plm 50 Amerikanen mogen we wel spreken van ‘n Internationaal veld en niveau.
Etappe 2 was het “pats” meteen raak voor Ian Spenkelink.
De volgende etappes was het steeds mooie uitslagen maar etappewinst was er niet meer bij.
Mooie week met veel sfeer en prachtige beelden, het was een enorm mooi beeld om zoveel jonge mensen te zien strijden om de ereplaatsen.
Met dank aan de coureurs Steyn Lamberink Daan Hopster Ian Spenkelink.
Daarnaast dank aan de support gevende ouders. Gerrit Smets mechanieker.
Henk Wintermans ploegleider.
Uitslagen te volgen op www.juniortourofireland.com irishcycling stickybottle

Omloop der Zeven Heuvelen

Omloop der Zeven Heuvelen

Vandaag stond de Omloop der Zeven Heuvelen op het programma. Het is de 7e wedstrijd uit de Clubcompetitie. Het is de enige wedstrijd in deze competitie die over zwaar geaccidenteerd terrein wordt verreden.
Voor T.W.C. Tempo Hoppenbrouwers-VIRO zijn Jasper de Laat, Kelvin Kanen, Kars ten Boske, Jeroen Hasselaar en Bart Vreugdenhil opgesteld. Bart is op het laatste moment opgeroepen omdat Reinier Honig ’s-Morgens af moest melden vanwege een rugblessure.
Al vanuit het vertrek worden er renners met bosjes afgereden. Het peloton valt ook in 3 grotere stukken uit elkaar. Jasper, Kelvin, Kars en Jeroen zitten in het eerste gedeelte, Bart in het tweede. Deze groepen komen uiteindelijk weer bij elkaar, maar de groepen blijven maar renners verliezen. Na 75 km koers ontstaat een kopgroep van 7 renners. De renners van Hoppenbrouwers-VIRO zijn hier niet bij vertegenwoordigd. Kars en Jasper zien op tijd het gevaar en weten over te steken met een groep van 17 renners. Jeroen en Kelvin zitten in het peloton hierachter. In de 3e groep rijdt Bart. Hij startte moeilijk, maar ging steeds beter rijden. Achteraf gaf hij aan, wel goede benen te hebben, maar niet attent genoeg te hebben gereden. Een goed leermoment. Kelvin daarentegen reed in het begin zeer actief, wat hem later in de koers enigszins opbrak. Jeroen reed een goede wedstrijd en koerst steeds meer van voren.
Voor in de koers, strijden Jasper en Kars om de hoofdprijzen. De kopgroep van 24 renners wordt nog uit elkaar gereden. Jasper probeert nog met een solo weg te rijden. Helaas wordt hij terug gepakt. In de sprint eindigt hij op de 4 plaats, op enkele centimeters van het podium. Kars wordt 14e. Een mooie prestatie. Na zijn schoolexamen zit hij in een opgaande lijn. Dit beloofd nog wat voor de komende weken.
Jeroen wordt 40e, Kelvin 68e en Bart 69e. Een mooie collectieve prestatie die een 4e plaats in het dagploegenklassement oplevert. Als club stijgen we naar de 8e plaats in het algemeen ploegenklassement. Niet slecht als je weet dat de 31 beste clubs van Nederland aan deze competitie deelnemen.

Jeroen Hasselaar actief in de Vuelta Castellón

Jeroen Hasselaar actief in de Vuelta Castellón

Van 13 tot en met 16 juni heb ik, Jeroen Hasselaar, deelgenomen aan de Vuelta Castellón, een zware etappekoers op het hoogste niveau van Spanje waarin de nodige klimkilometers moesten worden gemaakt. Via Reinier Honig ben ik in contact gekomen met de ploeg ‘ULB Sports – Natural Greatness’, waarvoor ik de vier etappes heb gereden.

Rit één was op papier de makkelijkste rit. Alleen in de eerste 60km zaten twee mooie, lange, gecategoriseerde beklimmingen. Daar werd wel een stevig tempo gereden, maar het peloton bleef bij elkaar, waarna het op een lange, licht dalende, brede weg rustig aan werd gedaan. Dit ‘tranquillo’ koersen was een heel andere ervaring dan in het altijd nerveuze Nederland. De laatste 15 à 20km ging het peloton pas weer tempo maken; te laat om de vlucht terug te halen en er een verwachte massasprint van te maken. In het peloton kwam ik na 138km als 32e over de streep.

De tweede etappe was al een stuk lastiger. Met twee keer de beklimming van de ongeveer 3km lange, maar erg lastige Alto de Infantería, en in de finale de Alto del Desierto, was het al heel wat meer klimmen geblazen. Voorafgaand aan de Infantería zat een technische afdaling, waarin ik te ver achterin zat en daarom aan het begin van de klim al een inspanning moest doen om weer aan te sluiten. Het peloton bleef bij elkaar, maar niet bij de tweede maal. Voor ik het wist, waren we weer aan dezelfde afdaling bezig en was het helaas hetzelfde verhaal: achteraan de klim beginnen en in eigen tempo zo hard mogelijk omhoog rijden om de schade te beperken. Hier werd nu dus wel de schifting gemaakt, en ik kwam in een tweede groep achter de kopgroep terecht. Na een tiental kilometers achtervolgen kwamen we weer bij de eerste achtervolgende groep, waarmee we vervolgens rustig aan naar de voet van de slotklim zijn gereden. Daar reed een aantal renners weg, en na enig twijfelen besloot ik mee te springen. Een goede keuze, want de groep daarachter heb ik niet meer teruggezien. In de laatste 1,5km zag ik zelfs de mogelijkheid weg te rijden uit het groepje van zes man waarmee ik bovenkwam, om uiteindelijk als 19e te finishen, al eerste renner van het peloton.

Etappe drie: de koninginnerit! Met de start op zeeniveau, finish op 1250m hoogte, en onderweg 2600 hoogtemeters. Onderweg kregen we vrij snel een eerste klim, na 80km een andere gecategoriseerde, en in de laatste ±24km zaten twee klimmen van de eerste categorie, met daartussen een snelle afdaling. Lastig, maar o zo gaaf om te doen! De finale begon zo’n beetje op de tweede klim, maar het peloton was nog grotendeels bij elkaar toen met de eerste klim van de eerste categorie de slijtageslag begon. Het peloton dunde vanaf toen steeds verder uit. Ik kon volgen, in het laatste wiel, en zat er nog bij toen we met een man of 20 over de top kwamen en licht afdaalden. Maar toen we aan de slotklim begonnen, moest ik vrij snel lossen. Vanaf toen was het zo hard mogelijk naar boven knallen: blijven geven, blijven geven, blijven geven, en wederom gefinisht als 19e, op 2’45’’ van de winnaar. Ik heb gedaan wat ik kon, en deze dag waren er gewoon 18 beter. Maar wat een prachtkoers was het weer! Om in zo’n decor te mogen fietsen, met haarspeldbochten en prachtige vergezichten en al, was ontzettend speciaal!

In de laatste etappe van deze Vuelta Castellón stond niet bijzonder veel op het programma. De Alto del Desierto, die we ook in etappe twee hebben beklommen, was de enige gecategoriseerde klim, in de finale. Na een onrustig begin met veel aanvallen, werd de koers daarna gecontroleerd door de ploeg van de klassementsleider, totdat het peloton op die finaleklim uit elkaar werd getrokken. Met het nodige afzien kwam ik in de ‘groep der favorieten’ boven, die toen nog uit een man of twintig bestond. Door het voorbeeld van twee andere renners te volgen en in de laatste 400 meter daaruit weg te springen, eindigde ik drie seconden vóór die groep als zesde van de dag. Met dat resultaat ben ik dik tevreden, evenals met mijn 20e plek in de eindrangschikking!

Het was een geweldige ervaring om deze koers te mogen rijden! Genieten met af en toe het nodige afzien. De lange beklimmingen, de prachtige omgeving en het relatief relaxte koersverloop … Dat smaakt zeker naar meer, en ik kijk er dan ook al ontzettend naar uit om in augustus met onze eigen Tempoploeg aan de start te staan van de Ronde van Vysocina in Tsjechië!

Jeroen Hasselaar