Nieuws

Arden Challenge – dag 4

Arden Challenge – dag 4

Niels was nog steeds niet in orde en besloot om de 4e en 5e etappe niet meer te rijden. Een goede keuze. Het seizoen duurt nog lang en koersen als je niet fit bent, heeft alleen maar negatieve effecten. De overige renners kregen vandaag een pittig parcours voorgeschoteld met 2 stijle beklimmingen. Na ca 15 km ontstond er een kopgroep van 18 renners. Helaas was er niemand van Hoppenbrouwers-VIRO vertegenwoordigd. Gelukkig werd het gat net na de eerste stijle klim dichtgereden. Helaas was Jeroen op dat moment achterop geraakt door een lekke band. Hij sloot op de klim aan bij de gelosten van het peloton. Jammer genoeg miste hij daardoor net de aansluiting met de hoofdmacht.
Ook Kelvin zat hier net achter, maar na een spectaculaire afdaling wist hij de aansluiting weer te vinden.
In de finale brak het peloton in 2 stukken. Reinier zat in het voorste gedeelte, Kars, Bart, Kelvin en Bas, die elke dag beter gaat rijden, zaten in het achterste gedeelte. Uit de 1e groep reden in de finale nog een aantal renners weg. Reinier finishte uiteindelijk als 23e. Kelvin won de sprint van het peloton en werd 42e, gevolgd door Bart (63e), Bas (75e) en Kars (91e). Alhoewel de groep van Jeroen hier vrij kort achter zat kreeg hij DNF achter zijn naam. Niet terecht, maar bezwaar indienen had helaas geen nut.

Arden Challenge – dag 3

Arden Challenge – dag 3

De 3e etappe ging een stuk beter dan de 2e. Helaas was Niels nog ziek en kon daarom nog steeds niet van start gaan. Hopelijk is hij morgen voldoende hersteld. De overige renners hadden vandaag de opdracht om mee te gaan in de ontsnapping. Bart, die goed hersteld was van de val van gisteren, kwam na 7 kilometer in een kopgroep van 7 renners terecht. Helaas hield deze groep geen stand. Hierna volgde enkele uitlooppogingen van 2 a 3 renners. Ook deze werden teniet gedaan. In de laatste ronde ontstond weer een groepje met Bart. Ook deze keer ging het feest niet door. Reinier, Kelvin, Kars, Jeroen en Bas koerste zeer attent, maar ondanks alle inspanningen leek het een massasprint te worden. In de laatste 10 km konden echter 2 renners net voorop blijven. Ondanks dat Renier het gat probeerde te dichten, lukte het net niet om erbij te komen. Dat hij hard reed bewijst wel het feit dat er in de finale nog 25 renners moesten lossen. De sprint voor de 3e plaats was zeer hectisch. Allemaal finishten de renners van Hoppenbrouwers-VIRO in het peloton. Kelvin werd 38,
Kars 45, Bart 57, Jeroen 63, Bas 104 en Reinier 114e.
Ondanks de wellicht tegenvallende uitslagen is vandaag uitstekend gereden door de mannen.

Arden Challenge – dag 2

Arden Challenge – dag 2

ARDEN CHALLENGE
2e ETAPPE

De 2e etappe stond in het begin in het teken van tegenslag. Niels was s’nachts ziek geworden en kon helaas niet starten. Bart kwam na 7 kilometer ten val en moest opgeven. Gelukkig zonder grote gevolgen. Hij kan gewoon starten in de 3e rit. Omdat de ploegleider hierdoor enkele minuten was opgehouden moest Kars al die tijd wachten op een reservewiel. Hij had juist na de val lek gereden. Helaas had de neutrale materiaalwagen hem geen nieuw wiel verstrekt. Tijdens de achtervolging op het peloton, reed hij helaas wederom lek. Omdat de achterstand al groot was, werd hij uit koers gehaald. Jammer, zeker omdat hij zeer goede benen had. Gelukkig mag hij morgen gewoon weer starten. Ook Bas viel en kwam hierdoor op achterstand.
Reinier, Kelvin en Jeroen reden een vrij attente koers, alleen op het moment dat er een groep van circa 20 renners weg reed, zaten zij er niet bij. Op de beklimming brak in het peloton in tweeën. Reinier en Jeroen zaten in het voorste gedeelte, Kelvin in het achterste gedeelte. Uiteindelijk werd Reinier 44e, Jeroen 47e en Kelvin 70e.
Morgen weer een nieuwe dag met nieuwe kansen.

Dirk van Leuken wint Sint Jozef Klassieker

Dirk van Leuken wint Sint Jozef Klassieker

Op 14 april stond de 30e editie van de Sint Jozef Klassieker op het programma voor de amateurs. Namens Tempo Hoppenbrouwers-VIRO stonden Thomas Rieff, Luuk Nissen, Twan Kops, Joost Russche en Dirk van Leuken aan de start. Dit onder toeziend oog van Gerrit Smets en Henk Wintermans.

Een stevig fris windje geselde de pelotons in Someren-Heide die voor de 30e editie van de Sint Jozef Klassieker van start gingen. Na  twintig kilometer vormde er zich een groep van zeven renners die tot het einde weg zouden blijven. Hier vertegenwoordigde Dirk van Leuken de kleuren van Tempo Hoppenbrouwers-VIRO. De voorsprong liep op tot maximal twee minuten waardoor de finale uitliep tot een tactisch steekspel. De koplopers keken elkaar voortdurend aan en verloren zo al snel terrein. Zes achtervolgers met daarin Thomas Rieff wisten in de laatste ronde nog dichtbij te komen maar kwamen te laat. De koers draaide uit op een sprint met de zeven vluchters waar het Dirk van Leuken was die aan het langste eind trok.

Thomas wist de sprint van achtervolgende groep te winnen en eindigde op een 8e plek. In het peleton wisten Twan, Joost en Luuk naar een mooie ereplaats te sprinten: 16e, 18e en 27e respectievelijk. Dit resulteerde in een tweede plek in het ploegenklassement.

Jos Koop wint de Omloop van de Veenkolonien 2019

Jos Koop wint de Omloop van de Veenkolonien 2019

Jos Koop zegevierde in de Omloop van de Veenkolonien.

Zaterdag 6 april stond Hoppenbrouwers_VIRO met Jos Koop, Jasper de Laat, Bart Vreugdenhil, Kars ten Boske en Niels Ruijter aan de start in deze eerste wedstrijd van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie.

Na een vlakke aanloop met diverse schermutselingen ontbrandde de koers na 60 kilometer. Een kopgroep van 18 renners ontstond op een lastig gedeelte van het parcours. Juist op dat moment reed Jos een spaak uit zijn voorwiel. Omdat de loting ongunstig was uitgevallen, reed de ploegleidersauto op plaats 27 in de karavaan. Reden voor de ploegleider om voorzorgsmaatregelen te nemen en met de neutrale auto af te spreken dat de renners van Hoppenbrouwers_VIRO meteen geholpen zouden worden bij pech. Hierdoor was de achterstand van Jos snel goedgemaakt en moest er worden achtervolgt om het gat naar de kopgroep te dichten. Dit lukte rond kilometer 90. Vrijwel direct hierna ontstond een kopgroep van 8 renners, zonder dat er renners van Hoppenbrouwers_VIRO in waren vertegenwoordigd.
Jos zag het gevaar en na een intensieve achtervolging van circa 10 km dichtte hij samen met 2 andere renners het gat van 30 seconden en sloot in de straten van Veendam aan bij de kopgroep. In de eindsprint stond geen maat op Jos. Ondanks dat hij tegen de kramp aan reed, won hij met overmacht de sprint.
Jasper, die een attente koers had gereden, eindigde op de 18e plaats in het peloton. Kars, Bart en Niels kwamen iets achter het peloton binnen, maar ook zij hebben een goede wedstrijd gereden. Al met al een prachtig resultaat waar de sponsoren #Hoppenbrouwers, #VIRO, #Groenen, #Interlectric #Gotcha en #APEX blij mee zullen zijn.

T.W.C Tempo 2019

T.W.C Tempo 2019

In 2019 eindigt de sponsorovereenkomst met de huidige sponsoren. Een speciaal samengesteld team binnen het bestuur van TWC Tempo is bezig geweest om voor de jaren 2019, 2020 en 2021 sponsoren te werven. Het resultaat is verbluffend. Naast de huidige hoofdsponsor, wordt VIRO de 2e hoofdsponsor. In 2019 zal de club onder de naam VIRO-Hoppenbrouwers gaan koersen. Verder complementeren Intelectric, Groenen en Gotcha de sponsorovereenkomsten en zijn te bezichtigen op de nieuwe kleding. Ook de overeenkomst met CC 53-11 is verlengd waardoor de renners op Apex fietsen blijven rijden. Hierdoor is TWC Tempo verzekerd van een mooi budget om de ambities, die zijn verwoord in het beleidsplan, waar te kunnen maken.

Kern van het beleidsplan is o.a. dat TWC Tempo een opleidingsclub wil zijn. Dat wil zeggen dat renners bij Tempo het vak kunnen leren in de hoop dat ze door kunnen groeien naar een continentaal of nog hoger team.

TWC Tempo groeit nog steeds. Voor het seizoen 2019 zijn maar liefst 8 nieuwe renners gecontracteerd. 5 van de 6 renners komen over van de junioren en willen graag ervaring en kennis op doen. Totaal zullen 7 beloften en 9 elite renners deel uit gaan maken van het team. Met name voor de belofte wordt een intensief opleidingsprogramma gestart, waarbij de focus zal liggen op leren, groeien, verbeteren en ervaring op doen, zowel op nationaal als internationaal niveau.
Het wedstrijdprogramma bestaat uit eendaagse wedstrijden zowel in competitieverband (clubcompetitie) als vrije wedstrijden in en buiten Nederland. Daarnaast staan er een etappewedstrijden in België en Tsjechië op het programma. Ook is er interesse om Olympia’s Tour te rijden. Gaandeweg het seizoen wordt nader bekeken of dit een realistische stap is.
Verder zullen de renners te bewonderen zijn in diverse criteriums en met name in de wedstrijden voor het Belisolklassement.

Nieuwe renners:
Kars ten Boske. Kars won als junior in 2018 3 wedstrijden. Hij is zeer gemotiveerd om het grotere werk op te pakken. Van hem wordt veel verwacht.
Kelvin Kanen en Roy Dirven zijn beide tijdrijders pur sang. Zij zullen hun talenten ook in de grotere koersen gaan etaleren.
Niels Bierens. Niels is allround renner en wil zijn specialiteiten in 2019 ontdekken.
Jeroen Hasselaar. Jeroen is een klimmer. In de UCI wedstrijden die hij bergop heeft gereden, is dit al bewezen.
Joris de Mönnik. Joris heeft het afgelopen jaar bij de amateurs gereden en wil bij Tempo ervaring op doen en groeien.
Niels Ruiter. Niels komt over van de amateurs. Daar presteerde hij zeer verdienstelijk en wil de stap naar een hoger niveau graag maken.
Mario Silva. Mario komt uit Portugal. In het komende seizoen gaat hij wonen en werken in Den Bosch. Hij wil graag uit testen wat zijn kwaliteiten zijn in Nederlandse wedstrijden. Hij is momenteel Portugees kampioen bij de studenten.

Bij de ploeg blijven:
Bas van Dinther. Na een moeilijk voorjaar, vanwege blessures, ging Bas in het najaar steeds beter presteren. Samen met de 6 nieuwe beloften vormt hij het belofteteam van TWC Tempo.
Jos Koop. Jos won in 2018 maar liefst 6 wedstrijden, waaronder de Zuiderzeeronde en reed vele podiumplaatsen bijeen.
Benjamin Sydlik. Benjamin had een moeilijke start. De valpartij in 2017 in de ronde van Bergeijk, waar hij 2 sleutelbenen brak, ijlde nog na. In het naseizoen reed hij wel nog diverse podiumplaatsen bij elkaar. Jos en Benjamin zullen in 2019 als wegcaptain gaan fungeren. Zij kunnen tijdens de koers de jonge renners de kneepjes van het vak leren.
Bart Vreugdenhil. Bart reed in 2018 zijn eerste wedstrijden bij de elite. Voorheen was hij schaatser en fietste niet onverdienstelijk als amateur. Met name in de klimwedstrijden heeft hij zijn talenten ontdekt.
Jeffrey Doornbusch. Ook Jeffrey schoot wat laat in gang, maar na de zware ronde van Vysocina kwamen de prijzen binnen.
Fabian Dominicus. Fabian was altijd beschikbaar en offerde altijd zijn kansen op voor de ploeg.
Michel Angelo Romana. Michel Angelo is het afgelopen jaar helaas veel geplaagd door valpartijen waardoor er niet is uitgekomen wat hij had verwacht. Hopelijk brengt 2019 dit wel.
Reinier Honig. Reinier is full prof geweest. Hij rijdt nog zeer verdienstelijk achter grote motoren op de baan. Naast actief koersen voor de overwinning zal Reinier zijn kennis en ervaring overbrengen op de jeugd.

Mooi weekend voor Tempo….

Mooi weekend voor Tempo….

De 6e editie van het Hart van Oosterhout voor elite/beloften is wederom een prooi geworden voor Jos Koop!!!
Ook voor Koen van de Klundert, die tevens aanspraak maakt op de 2e plaats in het BN DeStem Wielerklassement, is er plek op het podium !!!

Ook Lehvi Braam boekt, na een hectische finale, winst in Antwerpen (MTB),
Knappe prestatie!

Jos koop wint in Nuenen

Jos koop wint in Nuenen

Jos koop behaalt in Nuenen alweer zijn 4e overwinning voor Tempo Hoppenbrouwers. Koen van de Klundert wordt mooi 2de. In Nettetal behaalt Benjamin Sydlik een mooie 2de plaats. Wederom een sterk weekend voor onze Tempo renners!