Niels was nog steeds niet in orde en besloot om de 4e en 5e etappe niet meer te rijden. Een goede keuze. Het seizoen duurt nog lang en koersen als je niet fit bent, heeft alleen maar negatieve effecten. De overige renners kregen vandaag een pittig parcours voorgeschoteld met 2 stijle beklimmingen. Na ca 15 km ontstond er een kopgroep van 18 renners. Helaas was er niemand van Hoppenbrouwers-VIRO vertegenwoordigd. Gelukkig werd het gat net na de eerste stijle klim dichtgereden. Helaas was Jeroen op dat moment achterop geraakt door een lekke band. Hij sloot op de klim aan bij de gelosten van het peloton. Jammer genoeg miste hij daardoor net de aansluiting met de hoofdmacht.
Ook Kelvin zat hier net achter, maar na een spectaculaire afdaling wist hij de aansluiting weer te vinden.
In de finale brak het peloton in 2 stukken. Reinier zat in het voorste gedeelte, Kars, Bart, Kelvin en Bas, die elke dag beter gaat rijden, zaten in het achterste gedeelte. Uit de 1e groep reden in de finale nog een aantal renners weg. Reinier finishte uiteindelijk als 23e. Kelvin won de sprint van het peloton en werd 42e, gevolgd door Bart (63e), Bas (75e) en Kars (91e). Alhoewel de groep van Jeroen hier vrij kort achter zat kreeg hij DNF achter zijn naam. Niet terecht, maar bezwaar indienen had helaas geen nut.