Naast het rijden van wedstrijden biedt TWC Tempo ook de mogelijkheid om toertochten te rijden op een aantal wekelijks vaste momenten.

Op de weg:

Elke zaterdag (in de zomerperiode) om 9.00 uur vanaf de Plaatse in Veldhoven. In die zomerperiode vanaf ca. half april t/m half september wordt er ook op de dinsdagavond gereden. Vertrek is dan op 18.30 uur ook weer vanaf de Plaatse.

De toertochten van TWC Tempo-Hoppenbrouwers-Viro zijn voor iedereen toegankelijk; je kan twee keer mee proefrijden daarna wordt verwacht dat je kiest voor een lidmaatschap of niet . Deelname is ten allen tijde op eigen risico.

Er wordt zoveel als mogelijk gefietst in verschillende groepen, waardoor het onderlinge niveau beter af te stemmen is, iedereen fijn kan fietsen en de groepen niet te groot worden.

Op dit moment is de indeling als volgt: De -30 km-groep: deze rijdt op zaterdag een afstand van ca. 60 km, met een gemiddelde van minder dan 30 km/uur;

De +30 km-groep: deze rijdt op zaterdag een afstand van 70 tot 100 km met een gemiddelde van meer dan 30 km/uur.

Gravelen:

In de wintertijd worden op zaterdagochtend graveltochten met een gravelbike of een mountainbike gereden:

Om 9.00 uur start de langere (60 tot 75 km) tocht;

Om Half 11 start de korte (30 tot 40 km) tocht, beide uiteraard vanaf de Plaatse.

Uitgangspunt bij alle ritten is “samen uit samen thuis”

Avondrit toerclub Tempo-Hopenbrouwers-Viro

Algemene informatie opgesomd

 • Het wegseizoen wordt gestart met een openingsrit.
 • Het wegseizoen wordt afgesloten met een sluitingsrit, medio oktober.
 • Geregeld vinden op zaterdag of zondag ook langere tochten plaats van > 100 km. Info daarover volgt via de app.

Lid worden

Mocht je twijfelen, kan je twee keer mee proefrijden, daarna kun je officieel lid worden van TWC Tempo. Kosten voor lidmaatschap van de toerafdeling van TWC Tempo voor een volwassen lid is voor 2023 vastgesteld op slechts € 25,- per jaar (€ 2,08 per maand). Het lidmaatschap wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar en wordt telkens stilzwijgend verlengd met 1 jaar, tenzij opgezegd wordt voor 1 december. Het lidmaatschap is te verkrijgen middels het invullen van het inschrijfformulier op onze website.

Aanbevolen wordt op dit moment zelf een NTFU lidmaatschap af te sluiten (kosten NTFU lidmaatschap bedraagt ca. € 35,-). Daarmee ben je tijdens de toertochten, maar ook als je op eigen initiatief een rondje gaat fietsen, volledig verzekerd (jij zelf maar ook je materiaal tot € 1.000,-). Daarnaast krijgt je op alle NTFU toertochten korting op het inschrijfgeld, bij een groot aantal wielershops korting op hun artikelen en 4 keer per jaar een uitgebreid toertochten magazine. Omdat verwacht wordt dat eind 2023 het door de NTFU verwachtte minimale aantal leden gehaald zal worden is het de bedoeling alle NFTU lidmaatschappen via de club te laten lopen. Lidmaatschap + NTFU lidmaatschap bedraagt dan € 60,- per jaar.

Alle TWC Temporitten worden door de leden TWC Tempo verreden in clubkleding, dit in verband met de uitstraling van onze vereniging, herkenbaarheid en sponsoren. Elk aangemeld lid wordt in de gelegenheid gesteld de clubkleding tegen zwaar gereduceerde prijs aan te schaffen.

De kosten van de kleding voor het seizoen 2023: shirt korte mouw: € 35,-, korte broek: € 63,-.

Algemene afspraken

 • Veiligheid boven alles.
 • Het dragen van een valhelm is verplicht.
 • We houden ons aan alle algemene verkeersregels.
 • Als de groep te groot is (meer dan 16 personen) wordt deze gesplitst.
 • Er wordt een veilige afstand tussen de groepen aangehouden van ten minste 50 meter zodat andere weggebruikers op een veilige manier kunnen invoegen.
 • Binnen de bebouwde kom geldt voor elke groep een maximum snelheid van ten hoogste 30 km/u.
 • Nooit abrupt van richting veranderen of plots remmen. Bij twijfel rechtdoor; indien mogelijk.
 • Tijdens de ritten twee aan twee fietsen als de weg of fietspad dit toestaat.
 • Tegenliggers en obstakels worden duidelijk en tijdig aangegeven. Waarschuwingen worden herhaald zodat deze door iedereen zijn waar te nemen. Zoals fietsers voor, auto tegen, auto achter, fietsers tegen.
 • Iedereen rijdt op eigen verantwoording. Het bestuur kan voor welke schade dan ook niet aansprakelijk worden gesteld.
 • Samen uit, samen thuis. Niemand achterlaten die het tempo niet kan volgen. Bij pech wordt er gewacht en geholpen bij de reparatie.
 • Iedereen moet zorgen dat zijn fiets en toebehoren in goede staat van onderhoud is.
Zaterdag ochtendrit toerclub Tempo-Hopenbrouwers-Viro

Extra informatie

Heb je extra informatie nodig: kan je dat opvragen bij het secretariaat.