Nieuws

Omloop van Valkenswaard met veel tegenslag

Omloop van Valkenswaard met veel tegenslag

Vandaag stonden we aan de start met een op en top gemotiveerd team met een fantastische spirit. Dat dit niet garant staat voor een goed resultaat zou vlug blijken.

Na tien kilometer tussen Waalre en Walik vond er direct een valpartij plaats, waarbij Mario en Sebastiaan waren betrokken als slachtoffers. Voor Sebastiaan was de wedstrijd meteen over toen de kabel van zijn DI2 van zijn achter derailleur werd gereden: GAME OVER. In dezelfde valpartij was Mario tegen de grond gesmakt met als gevolg dat de bovenbuis van zijn frame doormidden was gebroken. Mario heeft zijn karakter wederom getoond door niet op te geven en na een ronde weer aan te sluiten in het peloton.

Nadat Mario net terug was gekeerd in het peloton, werden er bij Klaas 6 spaken uit zijn voorwiel gereden, vlug wiel van attente Sebastiaan gestoken maar 1 km verder weer gewisseld in verband met het aanlopen van de remschijf. Bijzonder knap reed Klaas zich weer in het peloton en op dat moment reed Ronan voor lek. Rolf, de mecanicien van de dag, stak vliegensvlug een nieuw voorwiel en Ronan had het geluk dat het op dat moment wat rustiger ging in het peloton en was zo terug.

Toen het peloton ging jagen op de kopgroep, viel alles al snel uit elkaar en moesten veel renners het peloton laten gaan. Klaas kon zich handhaven in het peloton en finishte op een verdienstelijke plaats.

Kortom een heftig dagje voor de renners en begeleiding maar dat hoort er ook bij. Op naar volgende week zondag, waar de Eurode Omloop op het programma staat.

Clubcompetitie Bergomloop Simpelveld

Clubcompetitie Bergomloop Simpelveld

Gisteren 27 augustus stonden Klaas Groenen, Vik Smulders, Sebastiaan Oranje, Mario Silva, Nelson Peetoom, Mario Silva en Joris de Mönnink aan de start van de voorlaatste wedstrijd uit de KNWU Clubcompetitie in Simpelveld. Tijdens deze bergomloop moesten maar liefst 21 rondes worden afgelegd om een omloop van ongeveer 5500 meter, waarbij de Hulsberg iedere omloop een keer beklommen moet worden. Continue reading “Clubcompetitie Bergomloop Simpelveld”

Amateurs van voren in Plombière

Amateurs van voren in Plombière

Afgelopen zaterdag 20 augustus stonden Thomas, Peter en Joris aan de start in Plombières voor een klimkoers voor amateurs, elite en beloften. De klimbenen konden vandaag goed getraind worden, want iedere omloop van 6200 meter bestond uit een klim van ruim een kilometer tegen 6%. In totaal dienden 12 omlopen te worden afgelegd, goed voor 75 kilometer koers met ruim 1000 hoogtemeters. Continue reading “Amateurs van voren in Plombière”

Teun op het podium in Heerlerheide

Teun op het podium in Heerlerheide

Op zondag 14 augustus stond voor Bjarne, Teun, Thomas, Peter en Joris de Pijl van Heerlerheide op het programma. De Pijl van Heerlerheide is een van de weinige klimcriteriums die de wielerkalender nog rijk is en wordt en wordt verreden over een bochtig parcours van 2700 meter met 28 hoogtemeters per ronde. Met de 22 rondes die verreden zijn, was dit dus goed voor een kleine 60 kilometer koers met ruim 600 hoogtemeters. In combinatie met de warme omstandigheden zorgde dit voor een erg zware koers. Continue reading “Teun op het podium in Heerlerheide”

Amateurs in de laatste WVAN-woensdagavondwedstrijd

Amateurs in de laatste WVAN-woensdagavondwedstrijd

Afgelopen woensdag stonden Joris, Teun en Bjarne in Milheeze aan de start van de laatste WVAN-avondwedstrijd voor amateurs. Er waren verschillende ontsnappingspogingen waarbij ze probeerden mee te gaan. Echter bleef geen enkele ontsnapping lang vooruit en kwam het peloton telkens bijeen. Tijdens de koers kreeg Teun nog te maken met een loszittende steekas. Met een snelle pitstop zat die weer vast en knap die knap terug aansluiten. Continue reading “Amateurs in de laatste WVAN-woensdagavondwedstrijd”