De 5e en laatste etappe ging over een zwaar glooiend parcours. Het verhaal van deze etappe is snel verteld. Kelvin reed zijn wiel kapot na circa 55 kilometer . Hij moest van fiets wisselen en kreeg net aansluiting op de 4e klim van de dag. Helaas kwam hij in de voorlaatste groep te zitten en kon net niet bij de hoofdmacht aansluiten. Kars was al een paar dagen niet helemaal fit, waardoor hij in de laatste groep terecht kwam. Beide zijn voortijdig uit koers gehaald. Na diverse schermutselingen werd het uiteindelijk een massasprint van een zeer uitgedund peloton. Jeroen werd 73e, Reinier 77e, Bas 85e en Bart komt als 90e over de streep!

In het eindklassement werd Reinier 42e. Hij was de enige die alle dagen geklasseerd werd. Terugkijkend was het een mooie 5 daagse waarin de jonge renners, mede dankzij Reinier, veel hebben geleerd over het vak “wielrennen”. De hier opgedane ervaringen en geleverde inspanningen zullen de komende tijd zeker hun vruchten af gaan werpen.