Jos Koop zegevierde in de Omloop van de Veenkolonien.

Zaterdag 6 april stond Hoppenbrouwers_VIRO met Jos Koop, Jasper de Laat, Bart Vreugdenhil, Kars ten Boske en Niels Ruijter aan de start in deze eerste wedstrijd van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie.

Na een vlakke aanloop met diverse schermutselingen ontbrandde de koers na 60 kilometer. Een kopgroep van 18 renners ontstond op een lastig gedeelte van het parcours. Juist op dat moment reed Jos een spaak uit zijn voorwiel. Omdat de loting ongunstig was uitgevallen, reed de ploegleidersauto op plaats 27 in de karavaan. Reden voor de ploegleider om voorzorgsmaatregelen te nemen en met de neutrale auto af te spreken dat de renners van Hoppenbrouwers_VIRO meteen geholpen zouden worden bij pech. Hierdoor was de achterstand van Jos snel goedgemaakt en moest er worden achtervolgt om het gat naar de kopgroep te dichten. Dit lukte rond kilometer 90. Vrijwel direct hierna ontstond een kopgroep van 8 renners, zonder dat er renners van Hoppenbrouwers_VIRO in waren vertegenwoordigd.
Jos zag het gevaar en na een intensieve achtervolging van circa 10 km dichtte hij samen met 2 andere renners het gat van 30 seconden en sloot in de straten van Veendam aan bij de kopgroep. In de eindsprint stond geen maat op Jos. Ondanks dat hij tegen de kramp aan reed, won hij met overmacht de sprint.
Jasper, die een attente koers had gereden, eindigde op de 18e plaats in het peloton. Kars, Bart en Niels kwamen iets achter het peloton binnen, maar ook zij hebben een goede wedstrijd gereden. Al met al een prachtig resultaat waar de sponsoren #Hoppenbrouwers, #VIRO, #Groenen, #Interlectric #Gotcha en #APEX blij mee zullen zijn.