Zondag 19 mei vond de 71e omloop der Kempen plaats. Een mooie wedstrijd door de Kempen met start en finish in Veldhoven. Thuisbasis van wielerclub TWC Tempo die dit jaar aan de start verschijnt onder de naam Hoppenbrouwers-VIRO.
De selectie van Hoppenbrouwers-VIRO bestond uit een mix van ervaren renners als Jos Koop, Jasper de Laat, Reinier Honig en Benjamin Sydlik aangevuld met jonge talenten zoals Roy Dirven, Kelvin Kanen, Niels Ruijter en Bart Vreugdenhil. Met deze ploeg moest het mogelijk zijn om een podiumplek in de wacht te slepen. Helaas sloeg het noodlot al voor de start toe. Benjamin was ’s-Nachts ziek geworden en moest hals overkop nog vervangen worden door Jeffrey Doornbusch. Jeffrey had de dag ervoor de Zuid-Hollandse eilandentoer nog gereden en had zich niet voor kunnen bereiden op deze wedstrijd. Desondanks kon het nog het e.e.a. betekenen voor de ploeg. De eerste 80 km van de koers waren relatief rustig. Er werd wel hard gereden, maar leidde niet tot enige kopgroepen van betekenis. Juist op het moment dat Jos lek reed, brak de koers echt los. Tot overmaat van ramp reed ook Reinier enkele kilometers later lek. Iets wat Jeffey al eerder was overkomen. Hierdoor kwamen in de 4e groep terecht op 2 minuten van de eerste groep. Vanwege de vele schermutselingen kwam ook Bart in deze groep terecht. Hij had zijn dag niet en verliet de koers. Jeffrey had zich opgeofferd om Jos en Reinier terug te brengen. Na een lange achtervolging kwamen zijn weer in het peloton terecht. Inmiddels was er een grote groep van circa 30 renners aan de haal gegaan. Jasper was zeer attent meegegaan. Helaas kwam hij ten val toen het begon te regenen. Tot overmaat van ramp was de plaatselijke ronde niet afgezet met verkeersregelaars, waardoor hij ook nog verkeerd reed. Uiteindelijk kwam hij binnen op de 30e plaats. Jammer, want hij reed ontzettend goed en er had veel meer ingezeten. Zeker als Jos en Reinier niet vanwege pech achterop waren geraakt. Niels en Roy reden een keurige wedstrijd en eindigde samen met Reinier en Jos in het peloton. Kelvin had evenals Jeffrey nog zware benen van de koers die hij zaterdag had gereden. Conform opdracht had hij vooral in het begin van de koers actief gereden. Hierdoor moest hij na 140 km de wedstrijd staken.
Al met al was het een mooie wedstrijd, met helaas geen hoofdrol voor de renners van Hoppenbrouwers-VIRO. #Hoppenbrouwers, #VIRO, #Apex, #Groenen, #Interlectric, #Gotcha