In het weekend van 15 en 16 juni nam het team van Hoppenbrouwers-VIRO deel aan het Wielerweekend in Roden.
Dit evenement was de 6e wedstrijd in het kader van de Nederlandse Loterij Clubcompetitie.
De samenstelling van de ploeg bestond uit 2 zeer ervaren renners, nl Jos Koop en Benjamin Sydlik en 3 eerste jaars beloften : Kelvin Kanen, Kars ten Boske en Roy Dirven.
Al eerder bleek dat de combinatie van jeugdig elan en ervaring leidt tot goede collectieve prestaties.
De Eerste etappe was een ploegentijdrit van 20 Km. in en rondom Roden. Omdat belangrijke kampioenschappen voor de deur staan , en het in de ochtend regende, kregen de renners opdracht enigszins behouden te rijden om zodoende valpartijen te voorkomen. Dit resulteerde in een 18e plek, slechts enkele seconden verwijderd van een top 10 plaats.
S’avonds werd het criterium gereden van 80 km gereden, vanwege de veiligheid was er besloten om slechts 4 renners per ploeg te laten starten.
Helaas was Roy degene die werd uitgeloot en als supporter langs de kant moest staan, maar vanwege de fantastische sfeer in de ploeg werd ook meteen het voorstel gedaan om hem mee te laten delen in het prijzengeld.
Het koersverloop is snel verteld, 25 Km. voor het einde reden 3 renners weg die uiteindelijk gingen sprinten voor de 1e plek.
Onder leiding van de renners van Hoppenbrouwers-VIro werd in de finale een ultieme poging gedaan om het gat te dichten en Jos in stelling te brengen voor de 1e plek.
Helaas lukte dit net niet. Maar dit criterium had verder geen invloed op het individuele klassement van de Clubcompetie waar Jos 3e in staat. Kelvin werd uiteindelijk 27e.
Zondag 16 juni werd de klassieker acht van Noorderveld gereden, een zeer zware wedstrijd op onverharde- en gravelpaden.
De tactiek die vooraf werd besproken was de koers hard te maken op open vlaktes met zijwind, deze tactiek werd uitstekend uitgevoerd.
Al in de 1e ontsnapping was Kars vertegenwoordigd, helaas liet het peloton dit niet begaan en werd deze kopgroep na 10 km. teruggepakt.
Vervolgens ging Benjamin met 5 renners in de aanval , Helaas strandde ook deze poging .
Na ong. 100 Km. wedstrijd ontstond de uiteindelijke kopgroep, Kelvin was namens Hoppenbrouwers-VIRO hierbij aanwezig.
Een mannetje meer was beter geweest, maar Jos kon net de oversteek niet maken en Kars was eerder gevallen en moest verder op de reserve fiets. Ook Roy miste net de slag, maar kan terug kijken op een goed actief gereden wedstrijd.
2 renners reden uiteindelijk weg in de kopgroep en moest er worden gesprint voor de 3e plek. Kelvin werd uiteindelijk 14e,Jos werd 3e in de pelotonsprint en eindigde als 25e, Kars werd 36e, Roy 64e en Benjamin eindigde als 76e.
Een knappe prestatie omdat slechts enkele ploegen de wedstrijd met het volledige team uitreden.
Terugkijkend was het een zeer geslaagd weekend, waarin Hoppenbrouwers-VIRO zich als een goed collectief heeft gepresenteerd, zowel wat betreft de renners als de begeleiding.

Andere renners van Tempo Hoppenbrouwers-VIRO waren dit weekend ook actief, Bart Vreugdenhil werd knap 2e in de Ronde van Westerstraat (Amsterdam) en Jeroen Hasselaar reed de Vuelta Castellón, een 4 daagse etappekoers In Spanje.
Na een 32e plek op de eerste dag, 2 keer 19e op dag twee en drie en de laatste dag op de 6e plek, eindigde hij in het algemene klassement op de 20e plaats.
Een zeer mooie prestatie voor iemand die pas 1.5 jaar op de racefiets zit.