Drie elite/belofte van Hoppenbrouwers-VIRO reden zaterdag 2 juni de omloop van de Wageningse muur: Kelvin Kanen, Niels Ruiter en Kars ten Boske.
In een koers van 80 km mochten ze 36x naar boven, totaal meer dan 1000 hoogtemeters !! Kelvin koos na 10 ronden al solo voor de aanval. Hij kreeg 2 man mee. Half koers, na 18 ronden knalde Kars het gat van 25 sec in 1x dicht. enkele ronden later sloten nog 4 renners aan; de slag was gemaakt. Van de organiserende club Ede was niemand in de kopgroep. een ploegentijdrit van hen mocht niet baten, de 8 bleven voorop en gingen met 8 de eindsprint in. Tot vlak voor de meet lag Kars op koers voor een podium plaats, nipt geklopt door zijn maatje Kelvin.
1: André Luijk, 2. Kyle Agterberg, 3. Kelvin Kanen 4. Kars ten Boske 5. Pieter ten Kortenaar 6. Geert Zaal 7. Koen van Dijke 8. Ronan van Zandbeek.
een groot compliment maken we voor Niels Ruiter. Hij deed op de achtergrond perfect ploegenspel om de boel lam te leggen en het ploegenspel van wv. Ede (team Dutch foodvalley) te verstoren. Hij had ook nog de macht om naar de 13e plaats te sprinten.