Vandaag stond de Omloop der Zeven Heuvelen op het programma. Het is de 7e wedstrijd uit de Clubcompetitie. Het is de enige wedstrijd in deze competitie die over zwaar geaccidenteerd terrein wordt verreden.
Voor T.W.C. Tempo Hoppenbrouwers-VIRO zijn Jasper de Laat, Kelvin Kanen, Kars ten Boske, Jeroen Hasselaar en Bart Vreugdenhil opgesteld. Bart is op het laatste moment opgeroepen omdat Reinier Honig ’s-Morgens af moest melden vanwege een rugblessure.
Al vanuit het vertrek worden er renners met bosjes afgereden. Het peloton valt ook in 3 grotere stukken uit elkaar. Jasper, Kelvin, Kars en Jeroen zitten in het eerste gedeelte, Bart in het tweede. Deze groepen komen uiteindelijk weer bij elkaar, maar de groepen blijven maar renners verliezen. Na 75 km koers ontstaat een kopgroep van 7 renners. De renners van Hoppenbrouwers-VIRO zijn hier niet bij vertegenwoordigd. Kars en Jasper zien op tijd het gevaar en weten over te steken met een groep van 17 renners. Jeroen en Kelvin zitten in het peloton hierachter. In de 3e groep rijdt Bart. Hij startte moeilijk, maar ging steeds beter rijden. Achteraf gaf hij aan, wel goede benen te hebben, maar niet attent genoeg te hebben gereden. Een goed leermoment. Kelvin daarentegen reed in het begin zeer actief, wat hem later in de koers enigszins opbrak. Jeroen reed een goede wedstrijd en koerst steeds meer van voren.
Voor in de koers, strijden Jasper en Kars om de hoofdprijzen. De kopgroep van 24 renners wordt nog uit elkaar gereden. Jasper probeert nog met een solo weg te rijden. Helaas wordt hij terug gepakt. In de sprint eindigt hij op de 4 plaats, op enkele centimeters van het podium. Kars wordt 14e. Een mooie prestatie. Na zijn schoolexamen zit hij in een opgaande lijn. Dit beloofd nog wat voor de komende weken.
Jeroen wordt 40e, Kelvin 68e en Bart 69e. Een mooie collectieve prestatie die een 4e plaats in het dagploegenklassement oplevert. Als club stijgen we naar de 8e plaats in het algemeen ploegenklassement. Niet slecht als je weet dat de 31 beste clubs van Nederland aan deze competitie deelnemen.