Ook dit jaar staat T.W.C.Tempo Hoppenbrouwers-VIRO aan de start in de Tour van Vysocina in Tsjechië. Een loodzware wedstrijd waar we in het verleden met Jorn Knops en Rudy van Houts hoge ogen hebben gegooid in het eindklassement.

Kars,Jeffrey, Bart,Niels,Joris, Kelvin,Roy,Jeroen,Dirk,Mário,en gastrenner Mike Vliek vertrekken vol goede moed naar Tjechië.

De eerste etappe over heuvelachtig terrein was meteen op de eerste klim te zwaar voor Mário, die na een val bij het inrijden op een reserve fiets verder moest. Ook Jeffrey werd verrast door het snelle tempo. Ook voor Joris, Bart, Dirk en Roy was het bikkelen om de wedstrijd uit te rijden. Kelvin, Kars, Jeroen, Niels en Mike konden zich zeer goed handhaven in het overgebleven peloton. Dit brak uiteindelijk in tweeën en een groep van 27 renners was net te sterk voor onze renners die in de tweede groep over de streep kwamen.

Ook de 2e etappe is een van de zware categorie. Helaas ging het voor Jeffrey al op de eerste klim te hard waardoor hij moest lossen. Voor Mário die zich enigszins goed hersteld had, was het een kwestie van meerijden en uitfietsen. Helaas voor beide renners mogen ze morgen niet meer van start wegens overtreding van de tijdslimiet. Kelvin komt ten val doordat een renner van een Tsjechische ploeg hem een duw geeft, waardoor zijn fiets zo beschadigd raakt dat ook hij op de reserve fiets verder moet. Later is door Hans bezwaar ingediend bij de Jury, wat als gevolg heeft dat beide rijders een waarschuwing hebben gekregen. Typisch een voorbeeld van ons kent ons. Helaas voor Kelvin. De kosten van de schade kan hierdoor niet worden verhaald op de Tsjech. Dirk, Joris, Niels (die zich helaas op de eerste klim liet verrassen) weten te overleven en kunnen morgen gewoon van start.
Deze etappe eindigt zoals de eerste, 3 renners wisten te ontsnappen, alleen nu zitten Kars, Bart, Jeroen en Mike keurig voorin in de achtervolgende groep.

De derde etappe werd vanwege de regen extra zwaar. Na de eerste klim ontstaat er al een groep met Jeroen en Niels, de rest blijft steeds een minuut achter het peloton aan rijden. Wat vooral opviel is dat de meeste renners het op de eerste klim het heel moeilijk hebben, zich daarna weer herstellen, maar helaas de aansluiting in het peloton missen. Niels eindigt voor Jeroen in het peloton en hebben dus een mooie etappe gereden. De overige renners hebben elkaar goed gestimuleerd en zijn gezamenlijk in de 3e groep binnengekomen. Mooi om te zien dat er een grote teamspirit aanwezig is. Dit geeft veel hoop voor de toekomst, immers in een ploeg met een goede sfeer is het vaak makkelijker presteren.

De laatste etappe is met stip de zwaarste etappe van deze 4-daagse. Op een ronde van 9 km, die 5 keer gereden moest worden, zat een klim van 4,5 km. Kelvin ging slim vanuit het vertrek in de aanval. Samen met 3 andere vluchters bereikt hij een voorsprong van 2 minuten. Uiteindelijk wordt deze groep ingelopen en finisht hij is een zeer uitgedund peloton op de 12e plaats, net voor Kars (17e) en Jeroen (21).
De overige renners komen druppelsgewijs binnen.

Al met al hebben we 4 mooie leerzame dagen gehad waarin we ons hebben geprofileerd als een goed hecht samenwerkend team. De insteek van T.W.C. Tempo Hoppenbrouwers-VIRO is leren en groeien. Deze missie is uitstekend geslaagd. Daarnaast zijn er mooie prestaties geleverd. Zeker als je kijkt dat van de 136 vertrekkers slechts 61 renners de wedstrijd uitreden. Hierbij waren 9 renners van TWC Tempo. Een resultaat om trots op te zijn.