TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO behaalt de 9e plaats in de eindrangschikking van de clubcompetitie en mag hierdoor deelnemen aan de topcompetitie.

Met een 7e plaats in de ploegentijdrit werd de basis gelegd voor een goede eindklassering in het finaleweekend van de clubcompetitie. Roy Dirven, Kelvin Kanen, Jasper de Laat, Bart Vreugdenhil en Jos Koop en Benjamin Sydlik reden met een gemiddelde snelheid van ruim 51 km per uur naar een snelle tijd van 14 minuten en 2 seconden over 12 km. Wekelijks hard trainen voor deze discipline heeft zijn vruchten afgeworpen. 2 weken geleden werden nog 2 “motoren” ziek de avond voor de ploegentijdrit in Melissant, waardoor met 5 renners gestart moest worden. Dit leidde tot een teleurstellende 20e plaats. Nu viel het eindelijk de goede kant op, ook al was de ploeg slechts een seconde verwijderd van de 5e plaats.
In de omloop die in ’s-Middags werd gereden waren de mannen van Tempo goed vertegenwoordigd in elke belangrijke ontsnapping. Bart, Roy en vooral Jasper waren in het begin zeer actief maar kregen weinig ruimte. Jos was vertegenwoordigd in de eerste serieuze ontsnapping van een groep van 10 renners. Zij kregen maximaal 35 seconden. Helaas werd dit gat gedicht. Meteen hierna ging Benjamin aan de haal in een groep van 7 renners. Ook deze poging werd teniet gedaan. De laatste kopgroep van 13 renners haalde de eindstreep wel. Hierin was Kelvin vertegenwoordigd. Helaas kwam hij in de sprint enigszins klem te zitten, waardoor hij uitbollend 12e werd. Desondanks een uitstekende teamprestatie die met een 19e plaats van Benjamin en een 20e plaats van Jasper nog meer glans kreeg.
De 3e etappe was een wedstrijd van 156 km op een parcours van 6,5 km. Vanwege de wind leek het lastig te worden. Echter juist op de langere stukken hadden de renners wind op kop en in de rug. Gevolg was dat er zeer hard werd gereden, maar dat ontsnappingen snel teniet werden gedaan. Totaal zijn er 3 serieuze kopgroepen geweest. Elke keer was Benjamin van de party. Hij had vandaag een superdag. De laatste keer was de goede ontsnapping op circa 35 km voor de finish. 12 renners reden maximaal 30 seconden bijeen en hielden uiteindelijk 20 seconden over op het feljagende peloton. Benjamin behaalde een zeer keurige 5e plaats. De overige renners eindigde in het uitgedunde peloton.
Mede dankzij deze prestaties, maar vooral dankzij het constant goede rijden van het team in alle wedstrijden van de clubcompetitie, waarbij Jos de 1e wedstrijd, de omloop van de Veenkoloniën in Veendam won en in de Hoeksche Waard keurig 2e werd staat TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO in de eindrangschikking van de Clubcompetitie op een mooie 9e plaats.
Toen in 2016 het beleidsplan werd gemaakt, was een van de doelstellingen van ploegleider Hans Baudoin om door te groeien naar het niveau van topcompetitie. Naast het feit dat je ook opleidingsploeg bent, is dat een uitdagend doel. Enerzijds leid je talenten op, laat ze mooie wedstrijden rijden en zorg je dat ze met deze bagage op zak opgenomen kunnen worden in een continentaal team, anderzijds heb je de talenten nodig om voldoende punten te kunnen verzamelen om hoog in het klassement te geraken om zodoende topcompetitie te kunnen rijden.
Ploegleider Hans Baudoin is ontzettend blij dat het doel is bereikt. “We hebben een goede mix van elite en beloften bij TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO, waardoor de continuïteit min of meer gegarandeerd. De sfeer is fantastisch binnen de ploeg en de renners tillen elkaar naar een hoger niveau. Het is vooral een resultaat van het collectief. Ik kijk er naar uit om volgend jaar aan de start te staan van de topcompetitie.”
Met het huidige team kan al worden deelgenomen aan de topcompetitie. Omdat in 2020 zowel de top- als clubcompetitie wordt gereden is er nog plaats voor enkele renners. Temeer omdat in de topcompetitie met 8 renners gereden mag worden.