In een wedstrijd loze periode zijn de renners van TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO hun vormpeil aan het opschroeven. Zo zijn Xavier Poels en Reinier Honing is Oostenrijk om de nodige kilometers te maken. Wekelijks is een groot aantal renners aanwezig bij de ploegentijdrittraining. Volgens ploegleider Hans Baudoin ziet hij de renners, mede dankzij deze trainingen, flinke stappen zetten. Over ruim een maand zullen de eerste wedstrijden plaats gaan vinden. De ronde van Vysocina in Tsjechië is een vaste koers op de kalender van TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO. Vanwege de goede contacten mag daar zelfs gestart worden met een beloften team en een Elite team.

Ook Mathijs Loman is zich aan het testen en laat het vormpeil stijgen. Niet alleen via de ploegentijdrittrainingen maar ook via virtuele wedstrijden en trainingsritjes in de Ardennen.

Vorige week reed Philippe Gilbert reed de snelste tijd op ‘zijn’ Redoute. Hij deelde trots zijn koppositie op het Strava-segment op social media en daagde andere wielrenners uit om zijn tijd (4.25 minuut) te verbeteren. Dat lukte Gijs Leemreize enkele dagen later. Gijs was 3 seconden sneller dan Gilbert.

Gijs heeft niet lang kunnen genieten van zijn snelste tijd op La Redoute, want ook Mathijs wilde wel eens een poging wagen. Hij was maar liefst 7 seconden sneller dan Gijs Leemreize en 10 sneller dan Philippe Gilbert.
Een super mooie prestatie die zelfs de NOS niet is ontgaan. Vrijwel direct na zijn poging werd de ploegleider gebeld om meer van Mathijs te weten te komen.

TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO is ontzettend trots op deze mooie prestatie. Dit bewijst dat we op de goede weg zijn en geeft hoop de komende wedstrijden.