Om jullie in deze gekke tijden nog steeds van verhalen te voorzien, interviewen we wekelijks een renner of begeleider. Afgelopen twee weken hebben we Jasper de Laat en Bart Vreugdenhil geïnterviewd en deze week is het de beurt aan Robin van Poppel. Robin is 18 jaar oud en woont in Diessen. Dit seizoen rijdt Robin, als eerstejaars belofte, zijn eerste seizoen voor Tempo Hoppenbrouwer-VIRO. Eigenlijk alles in het leven van Robin staat in het teken van de fiets. Zo werkt Robin, naast de 15.000 kilometer die hij per jaar fietst, als fietsenmaker. Jullie zullen wel geloven dat het binnen deze branche afgelopen tijd erg druk en hectisch was door de vele nieuwe fietsers die deze mooie sport hebben gevonden. Het zelf beoefenen was tijdens deze tijd ook een perfecte uitlaadklep voor Robin om tot ontspanning te komen. Om een beter beeld van Robin te krijgen, hebben we hem geïnterviewd.

Hoe ben je met het wielrennen begonnen?

Een aantal jaar geleden ben ik begonnen met fietsen bij het toerclubje bij ons in het dorp en reed ik voornamelijk toertochten op de mountainbike. Op een gegeven moment ben ik doorgegroeid naar de BaarsBikers. De BaarsBikers bestaan uit een vriendengroep waar onder andere Henk Baars, wereldkampioen veldrijden 1990, bij rijdt. In deze groep werd ik uitgedaagd en heb ik mijn talent voor het fietsen echt ontdekt. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik dit jaar alweer mijn derde jaar als KNWU-licentiehouder rijd.

Welke disciplines van de wielersport beoefen je en waar gaat je voorkeur naar uit?

Nadat ik bij de BaarsBikers binnen 1 jaar al vooraan meereed, was ik toe aan meer uitdaging. Dit heeft ertoe geleid dat Henk Baars mij een veldritfiets heeft gegeven, zodat ik kon gaan oefenen in het veld. Mede met de uitleg en lessen van deze oud-wereldkampioen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mezelf ingeschreven voor mijn eerste veldritwedstrijd.

Mijn focus ligt voornamelijk op het veldrijden, maar als ik de banden van mijn veldritfiets vervang voor wegbanden, rijd ik graag mee met de koersen op de weg. Dit zorgt ervoor dat ik de wielersport beoefen op de mountainbike, op de weg en in het veld.

Je bent pas sinds dit seizoen lid van Tempo, waar was je eerst lid en waarom kom je naar ons?

Nadat ik mijn eerste veldritwedstrijden heb gereden, ben ik lid geworden van TWC Het Snelle Wiel. Hier heb ik nu twee jaar lang koersen gereden bij de junioren. Nu ik belofte word, wil ik mezelf naast het veldrijden ook op de weg laten zien en mezelf binnen die discipline van de wielersport verbeteren.

Ik vond het superleuk om te zien hoe enthousiast alle renners van Tempo met elkaar zijn. Dit heeft mij ertoe doen besluiten om me aan te sluiten bij deze ploeg. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat ik bij Tempo erg veel kan leren tijdens mijn eerste échte seizoen op de weg.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit en wat vind je het mooist om te doen?

Eigenlijk zien mijn trainingsweken er elke week anders uit. Momenteel focus ik mij vooral op het veldritseizoen, wat betekent dat ik op dinsdag, woensdag en donderdag zwaarder train en op maandag en vrijdag losrijd. In het weekend rijd ik het liefst een zware wedstrijd of zorg ik zelf voor een intensieve training. De andere dag in het weekend ga ik op pad voor een duurrit.

Ben je bezig met voeding en heb je favoriete gerechten voor en na de koers?

Ik zorg ervoor dat ik gewoon gezond eet. Voor de wedstrijden zorg ik ervoor dat ik de twee dagen ervoor veel koolhydraten binnenkrijg in bijvoorbeeld de vorm van pasta. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik tijdens wedstrijden vol energie kan starten. Na de wedstrijd mag ik mezelf verwennen en eet ik lekker wat ik wil!

Op welke prestaties ben je het trotst?

Het meest trots ben ik op mijn uitslag van de KNWU-veldritwedstrijd in Nijverdal, waar ik vierde werd. Deze plaats, net naast het podium, motiveert mij om de volgende keer wél op het podium te staan. Tijdens mijn eerste veldritwedstrijden in België (Lille en Oostmalle), merkte ik dat ik erg makkelijk naar voren schuif. Daarom hoop ik ook dat het weer snel mogelijk wordt om wedstrijden te kunnen rijden.

Tijdens de tweede klassieker die ik reed, de Omloop door het Land van Bartje, werd ik al 37e. Dit geeft goede moraal voor komend seizoen!

Wat wil je komende jaren super graag leren, met behulp van de anderen bij Tempo?

Komende jaren wil ik mij zowel verbeteren op de weg als in het veld. Op de weg wil ik vooral “het voorin rijden” leren. Het blijft lastig om voorin het peloton een plek te handhaven en niet terug te zakken. Daarnaast lijkt het me superleuk om mee te doen met de ploegentijdritten. Zelf heb ik tot nu toe nog nooit op een tijdritfiets gereden, maar jullie verhalen beloven veel goeds! Ik ben er dan ook graag bij tijdens de geplande ploegentijdrittrainingen.

Ik kijk ernaar uit om mij dit seizoen, naast het rijden op de veldritfiets, samen met de ploeggenoten van Tempo te ontwikkelen op de weg!