Vorige week zijn twee van onze beloften teruggekomen van een trainingskamp in Calpe van maar liefst twee maanden! Leo Doyle geeft een verslagje met een paar sfeerfoto’s. Het originele Engelstalige bericht van Leo is te vinden onderaan deze pagina.

Gedurende een kleine twee maanden was ik samen met Mike Vliek in de Spaanse plaats Calpe. Ik vond het erg leuk om samen met Mike de Kerst te vieren in de Spaanse zon op onze fiets. Gedurende onze tijd in Calpe hebben we ongeveer 4000-5000 kilometer getraind en een aantal mooie ritten van ruim 7 uur in de bergen gemaakt. Het trainingskamp was een perfecte voorbereiding op het aankomende seizoen en voor onze toekomstige wielercarrières.

We hebben geen risico’s hoeven nemen gedurende de COVID-19 pandemie, omdat we ons appartement nooit verlieten, zonder dat we aan het trainen waren of boodschappen moesten doen. Hierdoor waren we nooit onnodig in contact met andere mensen.

Naast het vele trainen heb ik samen met Mike veel lol gehad, films gekeken en games gespeeld. Het beste dat we leerden was het briljante idee van Mike om ons brood in een pan te bakken, wat geweldig smaakte!

Nu ik weer thuis ben in Ierland en Mike in Nederland, leggen we de laatste hand aan onze conditie voorafgaand aan de grote wedstrijden van het aankomende seizoen.

Mike and myself were in calpe Spain for just under 2 months including spending Christmas together which was nice, during our time we trained around 4000-5000km and had some nice 7hrs rides in the mountains. It was perfect preparation for the coming season and for our future careers.

We were able to stay extremely safe from covid, due to never leaving the apartment only for training and shopping, which meant we were never in contact with other people.

We had a lot of fun in the apartment, watching Harry Potter and Netflix, racing eachother on car games and playing snooker against eachother on our phones. The best thing we learned was mikes brilliant idea to toast our bread on the pan, which tasted amazing!

We are now home in Ireland and holland, putting the final touches to our fitness ahead of big races this year.