Om jullie in deze gekke tijden nog steeds van verhalen te voorzien, interviewen we wekelijks een renner of begeleider. Afgelopen weken hebben we Jasper, Bart, Robin, Thomas, Jeffrey, Xavier en Arne al geïnterviewd. Deze week is het de beurt aan Kelvin Kanen. Kelvin is 20 jaar oud, woont in Bergeijk en is al vijf jaar actief in de wielersport. Dit seizoen rijdt Kelvin zijn derde seizoen voor Tempo Hoppenbrouwer-VIRO.

Naast zijn studie aan de hogeschool, zit Kelvin jaarlijks 20.000 kilometer op de fiets. Deze vele trainingskilometers hebben zich al duidelijk uitbetaald. Zo won Kelvin in 2019 zelfs het districtskampioenschap op de weg én op de tijdritfiets in een week tijd. Om een beter beeld van Kelvin te krijgen, hebben we hem geïnterviewd.

Hoe ben je met het wielrennen begonnen?

Mede dankzij Roy Dirven ben ik in 2015 begonnen met wielrennen. Roy was een jaar voor mij begonnen. Voordat ik actief werd in de wielersport heb ik lang gevoetbald.

Welke disciplines van de wielersport beoefen je en waar gaat je voorkeur naar uit?

Met alle disciplines in de wielersport ben ik wel eens in aanraking gekomen. Mijn voorkeur gaat uit naar wegwielrennen en tijdrijden, maar in de winter wil ik ook nog zeker wel eens met de mountainbike op pad gaan.

Wat is jouw specialiteit op de fiets?

Ik ben sprinter, een proloog ga ik ook niet uit de weg.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit en wat zijn jouw favoriete trainingsritten?

Ik train zo’n 20 tot 30 uur in de week (vooral in de winter, volume weken). Dan zit ik vooral op de fiets en 1 à 2 dagen per week zit er krachttraining tussen. Natuurlijk ook met de benodigde rust.

Tijdens welke koers of training heb je echt het allermeest afgezien?

Tijdens de tijdrit op de Camerig, dit was een Topcompetitie wedstrijd. Ik heb naderhand zeker 5-10 min stilgezeten en niks kunnen doen.

Op welke prestaties ben je het trotst?

Een 13e plaats op NK tijdrijden, 12e tijdens de proloog van het Internationaal Beloften Weekend (U23) en mijn districtskampioenschappen in 2019 op zowel de weg als op de tijdritfiets.

Wat zijn jouw wielerambities voor komend seizoen?

Mijn sprint en tactiek zo verbeteren dat ik mee kan doen voor de winst.