Om jullie in deze gekke tijden nog steeds van verhalen te voorzien, interviewen we wekelijks een renner of begeleider. Afgelopen weken hebben we Jasper, Bart, Robin, Thomas, Jeffrey, Xavier, Arne, Kelvin, Mario, Paul en onze ploegleider Hans al geïnterviewd. Deze week is het de beurt aan Wessel Coppelmans. Wessel is 21 jaar oud, woont in Hapert en is inmiddels al 12 jaar actief in de wielersport. Hiervan rijdt hij dit jaar zijn tweede seizoen voor Tempo Hoppenbrouwers-VIRO.

Naast dat Wessel al 12 jaar zelf op de fiets zit, zorgt hij er ook voor dat anderen kunnen genieten van deze prachtige sport door werkzaam te zijn in een fietsenwinkel. Om een beter beeld van Wessel te krijgen, hebben we hem geïnterviewd.

Hoe ben je met het wielrennen begonnen?

Voordat ik begon met wielrennen, was ik al geïnteresseerd in deze sport en ging ik onder andere bij de verschillende kermiskoersen in de buurt en de Omloop der Kempen kijken. Ik ben begonnen als jeugdrenner, waarbij ik de wielersport beoefende in combinatie met voetbal.

Welke disciplines van de wielersport beoefen je en waar gaat je voorkeur naar uit?

Mijn prioriteiten liggen voornamelijk bij het rijden van wedstrijden op de weg. In de zomer ben ik dan ook voornamelijk te vinden op mijn wegfiets. In de winter vind ik het leuk om een paar crossen te rijden, daarnaast wissel ik dan ook graag af om af en toe een graveltocht te rijden.

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit?

Dat verschilt per wedstrijd. Meestal houd ik vooral mijn gemak voor de wedstrijd en neem ik het parcours voor mezelf door. Daarnaast zorg ik ervoor dat ik altijd ruim op tijd van tevoren gegeten heb.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?

Normaalgesproken kan ik op dinsdag en donderdag met een groepje meetrainen waar ik enkele blokken kan doen en ook wat snelheid mee kan pakken. De andere dagen wissel ik de verschillende duur-, brommer- en tijdrittrainingen vooral af.

Wat doe je dagelijks als je niet op de fiets zit?

Ik werk als fietsenmaker en heb het geluk dat ik dagelijks tussen de mooiste racefietsen mag rondlopen.

Op welke prestaties ben je het trotst?

Ik ben het meest trots op de vooruitgang die ik mezelf ieder jaar weer zie maken. Als ik terugkijk naar waar ik als 1e-jaars nieuweling stond en waar ik nu sta zie ik een totaal andere renner.

Hoe zie jij je wielertoekomst?

Ik wil stappen blijven zetten en mezelf door blijven ontwikkelen met de focus op mijn sprint.  Het zou mooi zijn om dit jaar nog een paar korte uitslagen neer te kunnen zetten.