Onder warme weersomstandigheden organiseerde TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO zondag 27 juni het open clubkampioenschap van 2021 op het wielerbaantje van Valkenswaard. Zo’n 40 deelnemers uit de regio namen hieraan deel. Deze wedstrijd was tevens de kwalificatiewedstrijd voor de omloop der Kempen op zondag 4 juli aanstaande. 5 plaatsen waren al toegezegd, nog 2 plaatsen moesten verdiend worden. Op diezelfde dag rijdt er ook een team de 2 districtenpijl Ekeren-Deurne. Hier waren nog 6 plaatsen te verdienen. Kortom: voor de renners stond er heel wat op het spel, hetgeen in het koersverloop ook goed terug was te zien.

De elite en beloften reden hun wedstrijd over 2 uur en 5 ronden. Dit komt overeen met een kleine 100 km. De amateurs reden 1,5 uur en 5 ronden.
In het begin van de wedstrijd waren Kelvin Kanen en Bart Artz zeer actief en organiseerde diverse uitlooppogingen. Vanwege de hoge snelheden, was niet de gewenste kloof te slaan. Elke keer kwam het peloton weer terug. Aan de achterkant moesten wel diverse renners lossen waardoor de finale met circa 25 renners werd betwist. Nadat de amateurs waren afgesprint en Thomas Rieff in een spannende sprint Peter de Winter versloeg, probeerde Bart Vreugdenhil met een solovlucht de overwinning te pakken. Hij kreeg een maximale voorsprong van 25 seconden. Maar ook hier liet het peloton niet begaan. In de finale waren nog diverse uitlooppogingen, waarbij onder andere Jasper de Laat, Mike Vliek, Jos Koop, Kelvin Kanen, Bart Artz, Bart Vreugdenhil bij betrokken waren. Ook deze werden door het peloton teniet gedaan. Een uiterste poging van Leo Doyle, die speciaal voor deze wedstrijd was overgekomen uit Ierland, werd ook in de kiem gesmoord. In een spannende eindsprint pakte Jos Koop de overwinning voor Jasper de Laat en Bart Artz. Jos Koop werd clubkampioen bij de elite, Bart Artz bij de beloften en Thomas Rieff bij de amateurs.
Elite:
1 Jos Koop
2 Jasper de Laat
3 Bart Vreugdenhil
Beloften:
1 Bart Artz
2 Wessel Coppelmans
3 Mike Vliek
Amateurs:
1 Thomas Rieff
2 Peter de Winter
3 Jenco van Drost