Voor onze Ierse renner Leo Doyle was het afgelopen zondag dan eindelijk zo ver! Leo reed zijn eerste grote klassieker van dit seizoen in zijn thuisland, Ierland. De prestigieuze Noel Taggert klassieker van maar liefst van 130 kilometer heeft getoond dat hij dik in orde is.

Het openingsuur van de race was erg zenuwachtig met veel crashes en chaos met auto’s op de weg. Het was goed te zien dat alle renners er weer zin in hadden, want de race ging hard van start, waardoor alle aanvallen kansloos waren. In de voorlaatste ronde viel Leo aan, waar hij meer dan 20 seconden voorsprong kreeg. Helaas werd hij teruggepakt op het snelle parcours en de diverse teams die samenreden. Met nog 7 kilometer te gaan probeerde Leo, samen met vier sterke renners, nogmaals te ontsnappen. Echter was deze poging helaas ook niet gelukt, omdat het Team Caldwell niet vertegenwoordigd was in de kopgroep en het gat gezamenlijk hebben gedicht.

In de sprint, met snelheden boven de 65 km/u, heeft Leo een keurige 8e plaats behaald. Bij de beloftencategorie werd het 2e.