Zaterdag 17 juli vond de eerste wedstrijd van de clubcompetitie plaats, namelijk de zeer goed georganiseerde Zuiderzee Ronde. Een wedstrijd die in het verleden al eens werd gewonnen door Temporenner Jos Koop. Aan de start stonden namens TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO Jasper de Laat, Bart Vreugdenhil, Paul Gruithuijzen, Wessel Coppelmans, Mike Vliek en Frank Stijger.

Omdat er een Noorden windkracht 3 stond, werd het parcours vooraf goed bestudeerd. Ook de gravelstrook na 3 km zou een scherprechter kunnen zijn. De tactiek was dus om vooraan te starten en, indien mogelijk, het peloton samen met enkele andere ploegen op een waaier trekken om zodoende een eerste schifting te maken. Helaas liep het iets anders. Wessel reed lek en Frank kwam ten val waardoor een groep van 22 renners een voorsprong namen van maximaal 35 seconden. In de langdurende achtervolging sloten eerst Jasper, Bart en Mike aan, later gevolgd door Paul en Frank. Wessel had zijn inspanningen om terug te komen met kramp moeten bekopen en moest helaas de koers verlaten. Bij de 2e ontsnapping van 17 renners was Bart vertegenwoordigd. Deze groep zou uiteindelijk een voorsprong krijgen van ruim 2 minuten. In die groep was de IJselstreek sterk vertegenwoordigd met 4 renners. Uiteindelijk reden zij de groep ook helemaal uit elkaar, waardoor Bart terugviel in het peloton waar Jasper, die de dag ervoor nog keurig 2e was geworden in een wedstrijd in Philippine, met nog een renner inmiddels was ontsnapt om het gat met de resterende 11 vluchters te dichten. Dat lukte net niet, maar hierdoor sloot het peloton wel weer aan bij 7 vluchters. In de spint om de 5e plaats werd Jasper keurig 8e, Frank 14e en de moegestreden Mike, die de week ervoor met koorts op bed had gelegen, 28e. Bart werd net achter het peloton 44e. Paul had de koers na circa 110 km verlaten vanwege kramp. Al met al een goed resultaat als collectief en fantastisch om te zien dat het team in de breedte zeer goed presteert. Dit leverde een 2e plaats op in het ploegenklassement. Wederom een positieve opsteker na de 3e plaats in het ploegenklassement van de omloop der Kempen, een wedstrijd uit de topcompetitie.
Van 29 juli tot en met 1 augustus gaan 2 teams van 6 renners rijden in de zware ronde van Vysocina in Tsjechië. Dit is meteen een mooie voorbereiding op het naseizoen, wat helemaal vol is gepland omdat veel wedstrijden naar achteren zijn geplaatst.