Zondag 4 juli vond de eerste wedstrijd van de topcompetitie plaats. TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO is een van de 18 vaste deelnemers in deze competitie. Deze startplek is verdiend omdat in de clubcompetitie 2019 zeer goed is gepresteerd. In 2020 is het seizoen natuurlijk grotendeels in duigen gevallen, waardoor Tempo ook in 2021 startgerechtigd is.

Half juni hadden 4 beloften van Tempo het Nederlands Kampioenschap gereden. Frank Stijger en Mike Vliek finishten keurig in de groep. Voor Bart Artz en Kelvin Kanen duurde de koers helaas te lang. Verder hadden de renners van Tempo geen koersen in de benen in tegenstelling tot veel continentale ploegen, die wel mochten starten in UCI wedstrijden in Europa.
Wel heeft Tempo een 10 tal trainingswedstrijden georganiseerd en wordt er wekelijks getraind op de ploegentijdrit. Op deze manier wordt in elk geval iets van koersritme opgebouwd.
De tactiek werd daarom vooraf ook bepaald op basis van deze gegevens. Gelet op het weertype werd verwacht dat er een groep van een man of 14 weg zou rijden. Er zou maximaal een renner van Tempo meeschrijven. De andere zouden zich zoveel mogelijk sparen en vooral alert zijn bij de 2 lange kasseienstroken bij Hulsel. Maar met name in de laatste 20 km op de plaatselijke ronden zou gekoerst gaan worden.
Zoals voorspeld ontstond er inderdaad een kopgroep. Helaas was daar niemand bij aanwezig. Ondanks dat deze groep een maximale voorsprong van 2 minuut en 30 seconden zou nemen, is er nooit gepanikeerd en vastgehouden aan het koersplan.
Na de 2 doorkomst op de kasseien liep de voorsprong zienderogen achteruit. Net voor het opdraaien van de plaatselijk ronde, waren er nog 2 renners van die oorspronkelijk kopgroep over. Het moment voor Jasper de Laat om de oversteek te maken. Tot 500 meter voor de finish leek het erop dat Jasper zou kunnen sprinten voor de overwinning. Helaas kwam het peloton er op het laatste moment nog net overheen. Jammer, maar ondanks dat haalde hij er nog een keurige 21e plaats uit. Jos Koop, die net als de andere renners attent van voren had gereden werd uiteindelijk 14e. Mike Vliek werd mooi 18e. Genoeg om de 3e plaats in het ploegenklassement in de wacht te slepen. Frank Stijger eindigde net achter het peloton op de 63e plaats, maar hij had zijn kansen opgeofferd om de andere renners nog naar voren te brengen. Kelvin, die werd uiteindelijk 94e. Hij had de hele dag attent gekoerst, maar kwam op de plaatselijk ronde de man met de hamer tegen. Bart Artz werd bevangen door de kou tijdens de harde regenbui. Enigszins teleurgesteld moest hij afstappen. Ook Wessel Coppelmans reed de koers niet uit. Op het verkeerde moment reed hij lek, waardoor terugkomen onbegonnen werk was. Al bij al hebben de renners van TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO een uitstekende prestatie verricht, getuigen ook de velen complimenten die door velen werden uitgedeeld.