Afgelopen vrijdag is Niels Ruijter ten gevolge van een noodlottig ongeval overleden. Donderdag werd hij aangereden door een auto terwijl hij een fietstochtje maakte met een vriend in de Belgische Ardennen. Niels werd zwaar gewond met een traumahelikopter naar het ziekenhuis van Mont-Godinnen vervoerd. Tot ieders grote verdriet heeft hij het niet kunnen redden en is hij vrijdagmiddag in het bijzijn van zijn ouders, broer en zus overleden. De schok en verslagenheid van renners en begeleiding van TWC Tempo is enorm. Er zijn geen woorden te vinden voor dit groot verlies.

Eind 2018 nam Niels contact op met de ploegleider van Tempo om in 2019 bij de elite te gaan koersen. Hij was succesvol bij de amateurs, dus vond hij het tijd om een stapje hoger te maken.

Al in zijn eerste koers in 2019 toonde Niels zijn toegewijde inzet en ijzeren karakter. In de Ronde van Zuid Holland was het weer abominabel slecht. De organisatie wilde de koers beëindigen. Niels wilde hier niets van weten en in een stevige en ijzige bui en kei harde wind vocht hij door. Uiteindelijk moest hij met veel tegenzin stoppen omdat de koers echt was beëindigd en er geen begeleidende motoren meer beschikbaar waren.

Vanwege corona heeft hij, zoals iedereen, in 2020 weinig koersen gereden. Toch was hij steevast aanwezig bij de wekelijkse trainingen voor de ploegentijdrit. Toch een hele opgave om vanuit Noord Holland naar Brabant te komen om 1,5 uur te trainen. Ook dit tekende zijn karakter. In 2021 pakten we met zijn allen de draad weer op, Niels was in het voorjaar vooral bezig met zijn studie. Toch kwam hij in het weekend wel de trainingsritten in Valkenswaard rijden. Eind juli zou hij mee gaan naar de ronde van Vysocina in Tsjechië. Omdat hij niet volledig was gevaccineerd, heeft hij dit afgezegd. Daarom keek hij ontzettend uit naar de 2-daagde in Saint Brieuc eind augustus. Hij was zich hier ook voor aan het voorbereiden. Helaas is hier een abrupt einde aan gekomen.

Wij zullen Niels herinneren als een fijne aimabele jongen met een groot hart en veel doorzettingsvermogen.

We zullen hem ontzettend missen.