Met in totaal 4 renners van TWC Tempo op de eerste rij van het startveld is, wegens het overlijden van onze geliefde ploegmaat Niels Ruijter, de laatste wedstrijd van de zomeravond competitie in Tilburg gestart door gezamenlijk een minuut stilte te houden.

Vervolgens zijn we gestart met de wedstrijd en bleef de groep in eerste instantie bij elkaar. Na enkele rondes en een aantal korte demarrages, waarbij Jos Koop regelmatig betrokken was, reed Jasper de Laat weg uit het peloton. Hierna nemen de overige renners van TWC Tempo, achteraf tevergeefs, direct de leiding in het peloton. Na enkele ronden wordt Jasper teruggehaald door het peloton, waarna direct een groepje renners wegrijdt. In dit groepje is TWC Tempo onder andere vertegenwoordigd door Wessel Coppelmans. Door onvoldoende samenwerking wordt ook deze na enkele rondes teruggehaald door het peloton.

Vrijwel direct hierna vertrekt Wessel Coppelmans opnieuw met een groepje van vier renners. Ook Robin van Poppel sluit hierbij aan, waardoor het groepje sterk genoeg blijkt voor een definitieve ontsnapping. Wessel wint met deze ontsnapping uiteindelijk de koers en het algemeen klassement.