Afgelopen zondag stond voor TWC Tempo de Omloop van Valkenswaard op het programma. Na het wegvallen van de Ton Dolmans Trofee, de tweede wedstrijd in de Topcompetitie 2021. Namens Tempo stonden Jasper de Laat, Bart Vreugdenhil, Arne Jacobs, Frank Stijger, Jos Koop, Kelvin Kanen en Wessel Coppelmans aan de start. 195km koers met daarin veel gravel- en kasseienstroken opgenomen, de renners van Tempo konden hun borst nat maken voor een zware dag.

En zwaar werd het, in de aanloop naar de eerste gravelstrook was het al direct nerveus in het peloton met enkele valpartijen als gevolg. De renners van Tempo wisten de meeste brokkenpiloten te ontwijken, mede door een goede plaatsing in het peloton. Enkel Kelvin reed in het eerste uur lek, maar wist snel weer terug te keren in het peloton. Tijdens de eerste twee uur koers konden de meeste renners zich goed handhaven in het peloton en was vooraan nog geen definitieve kopgroep weggereden. Na 90 kilometer koers werd het tempo echter opgevoerd en kwamen Frank, Kelvin en Wessel achter een breuk in het peloton te zitten.

Geluk bij een ongeluk: kort daarna werd de koers geneutraliseerd omdat de dokter niet langer in koers was vanwege de vele valpartijen. Zo kon iedereen weer terugkeren en werd het peloton na 20 minuten neutralisatie weer in gang geschoten. Snel na de herstart ging het echter direct weer erg hard en moesten Frank, Kelvin en Wessel helaas definitief lossen uit het peloton.

Inmiddels was er een sterke kopgroep van 15 man wegreden die uiteindelijk ook zouden strijden voor de overwinning, helaas zonder renners van Tempo. Na 130km koers reed Bart op een ongelukkig moment lek, waarna hij niet meer kon terugkeren in, het inmiddels flink uitgedunde, peloton. Tempo zat vanaf dat moment met Jasper, Jos en Arne nog in de wedstrijd. In het peloton ging het niet hard genoeg om de kopgroep terug te halen. Dit deed Jasper en Jos ertoe besluiten op avontuur te gaan. Ze wisten nog tot op 43 seconden van de kopgroep te kopen, maar meer dan 17e en 18e plaats zat er helaas niet meer in voor Jos en Jasper. Arne finishte uiteindelijk in het peloton op de 47e plaats.

Hiermee kan Tempo toch terugkijken op een goede koers waarin slecht 60 renners uiteindelijk de finish haalden. Samen met het resultaat in de Omloop der Kempen staat Tempo nu op een gedeelde eerste plaats met Volkerswessels en SEG in de Topcompetitie!  Een mooie middag dus in de “Zandbak” van Valkenswaard, om de woorden van Jasper te gebruiken!