Zondag stonden de renners van TWC Tempo aan de start van de Eurode Omloop, misschien wel de zwaarste wedstrijd uit de Topcompetitie. Jasper, Arne, Mike, Wessel, Leo, Frank en Paul mochten zich opmaken voor 15 rondes van ruim 10 kilometer waarin twee korte klimmen moesten worden bedwongen. De smalle Duivelsboschklim waarop de percentages richting de 20% gaan was de scherprechter van het parcours.

De eerste rondes na het startschot ging het direct ontzettend hard, onder andere omdat alle renners vooraan wilde zitten bij het opdraaien van de Duivelsbosch. Het hoge tempo in het begin van de koers eiste zijn tol bij Frank, Wessel en Paul. Ze konden het peloton niet bijhouden. Leo had ondertussen zijn kruit verschoten om terug te komen bij het peloton na een platte band in de eerste ronde.

Na 60-70 km koers waren enkel Jasper, Arne en Mike nog in koers. Het tempo golfde op en neer tijden de koers en er probeerde continu groepen weg te rijden in achtervolging op de drie koplopers. Jasper was erg actief en ook Arne was even weg met een mooie groep. Alle pogingen werden echter weer ongedaan gemaakt door het peloton. Zo bleef het groepje van drie vluchters lang vooruit. Tot de laatste ronde waarin Jasper nog met een kleine groep wist weg te rijden. Zij wisten de derde, inmiddels uit de kopgroep geloste vluchter terug te pakken, waarna Jasper knap de sprint voor de derde plek won! Arne finishte uiteindelijk in het sterk uitgedunde peloton. De voorlaatste beklimming van de Duivelbosch was net één te veel voor Mike die hier de aansluiting verloor met het peloton. Op karakter en voor de punten van de Topcompetitie reed hij echter wel te koers uit en hoorde daarbij tot één van de, slechts 69 renners, die de finish haalde in de Eurode Omloop.

Dankzij het sterke optreden van de renners van Tempo, bezetten we nog altijd op de derde plaats in de Topcompetitie, vlak achter SEG en de Jonge Renner.