Vandaag etappe 4: met zon naar het hoogste punt van België: Baraque de Fraiture en daarvoor een aanloop op Cote de Manhay. 3 omlopen van totaal 120 km. De stemming vooraf was al goed en beloofde een koers met drive. Uit het vertrek meteen beide cols in 16 km. Aan de bak. Jasper was direct mee met een 1e ontsnapping van 5 renners. Max 35 sec voorsprong en na een halve ronde weer ingelopen. In de 2e omloop ontsnapping op hetzelfde punt, nu 10 man en weer met Jasper in de ontsnapping. Deze liep uit naar 1’20. Kansrijk. Tegelijk waaide aan de achterkant menig renner eruit door het hoge koersgemiddelde. Geen renners van Tempo te zien. Iedereen handhaaft zich mooi in het peloton. Helaas worden de 10 gegrepen in de 3e ronde en lijkt het ondanks de hoogtemeters.

In de finale breekt het peloton in de grote groep met daarachter een 2e groep van ongeveer 30 man. Mario vertelt in de nabespreking dat ze met 5 renners het werk opknapten en zijn fraai met geringe achterstand gefinished. Het werd dus toch een massasprint, hektisch, nog een valpartij, geen tempo’s en met de laatste kilometer klimmend erg lastig om goed posities te kiezen. Leo zat op 250m nog 2e en Jasper zat goed, maar wilde niet alle risico’s nemen. Al is de uitslag er nog niet.

Lessen uit de nabespreking: Leo gaat toch meer van voren rijden. Sverre is in vorm en kan gewoon met Jasper meespringen op kansrijke momenten. Iedereen kijkt tevreden terug: overall weer beter dan de dag ervoor. Dat belooft wat voor de laatste rit.

Mario staat nu heerlijk te koken en gaan we zo “koolhydraten stapelen”