Afgelopen zondag 10 oktober stonden Luuk Nissen, Thomas Rieff, Jenco Drost, Wessel Coppelmans en Joris de Mönnink aan de start van het Nederlands Kampioenschap marathon mountainbiken (de Bart Brentjens Challenge) in Limburg. In tegenstelling tot vorige jaren was het prachtig weer met veel zon en temperaturen tot 18 graden Celsius.

Het NK marathon mountainbiken is dit jaar verreden over een parcours van 105 kilometer met maar liefst 1900 hoogtemeter, bestaande uit nagenoeg alleen maar singletracks en onverharde wegen en paden. Door de grote lengte van het parcours, werd de verzorging op drie verschillende posten uitstekend verzorgd door Jeroen Rebel, die in de vorige editie nog een podiumplaats wist te behalen.

Luuk wist, na bijna de hele dag met een aanlopende schijf rondgereden te hebben na een valpartij, een 11e plaats te bemachtigen bij de masters 30+. Thomas en Jenco volgde hem in deze categorie op 6 en 15 minuten op en werden 16e en 20e.

Wessel kwam, na een half uur met een gescheurde velg gereden te hebben, als 22e over de meet bij de beloften. Joris moest, na een mooi eerste uur gereden te hebben, zijn wedstrijd na 28 kilometer tot zijn teleurstelling helaas staken wegens een lekke voorband en heeft daarna de rest van de dag meegeholpen met de verzorging van de andere renners.

Op de pechgevalletjes na hebben we allemaal van de prachtige dag genoten! Volgend jaar revanche en staan we weer op het podium.