Team Invicta is een jong initiatief, gestart in 2018 als strandrace-team door ex-prof Ronan van Zandbeek. Invicta, rijdend onder licentie van Coers uit Den Bosch, is uitgegroeid tot een volwassen team met diverse talentvolle beloften. Samen met Maik van der Heijden werden krachten gebundeld in trainingen met crossploeg ZZPR, gelieerd aan Wielervereniging Uden. Daarbij ontstond de behoefte om gezamenlijk ook een wegprogramma te gaan rijden.

TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO is een goede bekende in het peloton met een rijke historie. Sinds 1948 zijn vele kampioenen en winnaars afgeleverd. In 1949 gestart met de 1e Omloop der Kempen, met dit jaar de 71e editie, 68 keer de kermisronde van Veldhoven, 40 jaar voorjaars-trainingswedstrijden en onder andere het NK veldrijden in 2015. Sportief was 2021 een groot succes met diverse overwinningen, Nederlands kampioen Luuk Nissen, Iers kampioen Leo Doyle en als beloning de knappe 4e plaats in het eindklassement van de Topcompetitie!

Dat verenigingen samenwerken anno 2021 is geen nieuws. Er zijn simpelweg meer ambitieuze verenigingen dan dat er renners zijn om dit waar te maken. Uniek is onze combinatie van een jong dynamisch strandrace-team met een volwassen vereniging in organisatie en weg-programma. Deze samenwerking is meer dan een optelsom van renners. Door onze verschillen versterken we elkaar in zowel zomer- en winterprogramma, ervaringen van 4 ex-profs, support, materiaal, begeleidingsteams, kennis en een breed netwerk.

Een voorschot op het programma: 2022 starten we uiteraard met de KNWU strandrace-kalender. De afsluiter in Rockanje 20 februari is meteen de opmaat naar De Ster van Zwolle op 5 maart, gevolgd door een reeks van klassiekers in de Clubcompetitie, Topcompetitie met onze Omloop der Kempen, de UCI 1.2-Holland-Cup zoals de Ronde van de Achterhoek en diverse vrije wedstrijden, zoals de Omloop van Midden-Brabant. Onze beloften gaan via district ZO-Brabant deelnemen aan de U23-road series. Uiteraard sieren etappekoersen onze kalender: Ronde van Vysocina Tsjechië, Arden Challenge, Olympia’s Tour, Tour of Malapolska UCI 2.2 Polen. En uiteraard gaan we dicht bij huis knallen in het Belisol Kempenpers klassement om de gele trui in Duizel en felbegeerde overwinning in Steensel.

Tempo en ploegleider Hans Baudoin hebben hun wegen gescheiden en hij is met een aantal renners teruggegaan naar zijn oude vereniging De Kempen. Wij wensen de renners sportief succes komend jaar. Onverlet is aan de toekomst gebouwd en hebben prestaties en programma geleid tot deze samenwerking en aanwas van diverse nieuwe renners.

Met trots presenteren wij u ons team: Tjeu Bakermans, Robbie van Bakel, Robin Blummel, Stan van den Bergh, Leo Doyle, Luuk van Gestel, Stan Godrie, Klaas Groenen, Reinier Honig, Milan Kuipers, Bjarne Maton, Bas Nieuwkoop, Alastair Pounder, Vik Smulders, Danny Stam, Mario Silva, Gino Vierhouten, Ronan van Zandbeek en Sebastiaan Oranje. Naast deze 19 renners, zijn met enkele renners nog gesprekken gaande.

Volg deze ontwikkelingen en onze prestaties op het strand, in het veld en vanaf maart op de weg op social-media. Op naar een mooie samenwerking en sportief succes in 2022.