Afgelopen zaterdag 19 februari stonden Bjarne en Joris aan het vertrek van de laatste veldrit van seizoen 2021/2022 en met succes! Het Nederlands Studenten Kampioenschap veldrijden wordt jaarlijks georganiseerd door de Tilburgse wielervereniging De Meet, waarbij in drie categorieën wordt gestreden voor het rood-wit-blauw. Daarnaast wordt de dag afgesloten met een open wedstrijd.

Om 13:30 uur vertrok Joris voor een uur lang koers bij de heren licentiehouders, waaraan alle KNWU-licentiehouders mogen deelnemen. Al bij de eerste doorkomst passeerde Joris, kort gevolgd door Jip van Montfort en Ruben Velter, in derde positie en deze positie heeft hij nooit meer afgegeven. In de afsluitende wedstrijd van zijn eerste veldritseizoen mocht hij zo direct op het podium plaatsnemen naast Lars van Uum, de nieuwe Nederlands kampioen veldrijden bij de studenten, en Stef ter Laak.

Om 15:00 uur klonk voor Bjarne het startschot bij het Open Tilburgs Kampioenschap. Deze wedstrijd wordt, naast de officiële NSK’s, speciaal georganiseerd voor niet-studenten. Direct vanuit het vertrek weet Bjarne een gat te rijden op zijn medekandidaten, welke hij uiteindelijk weet uit te breiden tot maar liefst 20 seconden. Bjarne sluit hiermee zijn veldritseizoen in de kleuren van TWC Tempo af met een overwinning.

Foto’s door: Luc Wilms en Martijn van Isselt