Afgelopen zaterdag waren de renners van TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO goed te zien tijdens de Wim Hendriks Trofee en de eerste studentencup in Den Haag.

De Wim Hendriks Trofee U23 werd gereden in combinatie voor de KNWU-ploeg van regio Limburg. Van TWC Tempo stonden Tjeu en Vik aan de start. Vanuit het vertrek werd er snoeihard gereden door de topploegen om alles uit elkaar te rijden. Tjeu was achteraan vertrokken en is daardoor nooit naar voren kunnen rijden. Na diverse gaten te hebben gedicht en terug te zijn gekomen ging bij Tjeu en diverse andere renners van de combinatie het lampje uit. Uiteindelijk bleven Vik en Sven over in de eerste groep na de drie grote ronden. Tijdens de 2e plaatselijke ronde was er een valpartij op de kasseienstrook bij de watertoren waar Vik en Sven achter zaten waardoor een groep van 20 renners achter de breuk terecht kwam. Alle inspanningen ten spijt kwamen ze niet meer bij de groep van de winnaar maar mogen ze beiden tevreden en trots zijn op hun prestatie met een 59e plaats voor Vik en een 66e voor Sven.

Luuk en Joris reden zaterdag de eerste studentencup voor de heren elite/beloften/amateurs, georganiseerd door de WTOS Delft op de wielerbaan van HSK Trias in Den Haag. Halverwege koers wist Luuk te ontsnappen met vier andere renners, welke ronde op ronde hun voorsprong wisten uit te breiden. Uiteindelijk bleek Luuk wederom de snelste sprint in de benen te hebben en reed zo als eerste over de meet! Vooral mooi omdat dit Luuk zijn eerste wedstrijd was in de rood-wit-blauwe trui als Nederlands kampioen bij de studenten. Joris wist vijf rondes voor het einde nog te ontsnappen uit het peloton, maar werd in de voorlaatste ronde helaas teruggehaald door het peloton, waar hij zijn wedstrijd uitreed.