Voor de elite/beloften stond vandaag de vierde etappe van de Arden Challenge op het programma, wat betekent dat de amateurs vandaag hun tweede etappe hebben gereden.

Een omloop van ruim 43 kilometer met 400 hoogtemeters moest drie keer afgelegd worden. Voor de amateurs betekende dit dat zij deze omloop twee keer af moesten leggen. Zoals Thomas van tevoren aan had gegeven was het erg belangrijk om voor de afdaling voorin te zitten, aangezien de koers vanaf dat moment zenuwachtig zou worden met het enige stijle klim van de omloop in het vooruitzicht. Deze voorspelling bleek inderdaad perfect te kloppen, want bij de amateurs vond hier al een massale valpartij plaats. Bjarne en Joris konden hierdoor direct in de achtervolging.

Bij de elite/beloften finishten Klaas en Vik netjes in de eerste groep en werden snel gevolgd door Nelson en Pieter. Mario finishte iets later omdat hij in de chaotische finale achter een valpartij was beland. Bij de amateurs wisten Thomas en Joris wederom te finishen in de enige groep die over is gebleven. Bjarne moest na een achtervolging, nadat hij achter de massale valpartij zat, de koers helaas staken.

Morgen rijden Mario, Klaas, Vik, Nelson, Thomas, Bjarne en Joris de laatste etappe, waarin veel geklommen gaat worden.

Foto’s door: Arden Challenge