Vandaag stond de laatste etappe van de Arden Challenge op het programma, waarin Vik, Klaas, Mario en Nelson drie rondes van 45 kilometer moesten afleggen tijdens de elite/beloftenkoers. Thomas, Bjarne en Joris moesten hierdoor twee rondes afleggen, voordat er gesprint zou worden voor de overwinning.

Normaalgesproken zijn er per ronde op één klim bergpunten te verdienen. Vandaag gold dat tijdens drie klimmen per ronde bergpunten waren te verdienen, wat betekent dat er flink geklommen is. Per ronde moesten zo ruim 660 hoogtemeters overwonnen worden, waaronder een klim van 1,6 kilometer met stijgingspercentages van 14% en een klim van 6 kilometer!

Door een lekke band, moest Nelson zijn koers helaas staken. Vik, Klaas en Mario finishten wederom netjes in het peloton. Bij de amateurs finishte Joris in de eerste groep en Thomas in de tweede. Voor Bjarne werd de derde klim helaas net teveel, maar hij heeft erg veel geleerd tijdens zijn eerste etappekoers, waardoor ook voor hem de Arden Challenge zeer geslaagd is!

We hebben genoten van de prachtige dagen met supermooi weer, veel gezelligheid en natuurlijk koers onder de perfecte begeleiding en verzorging van Gerrit, Jacqueline en Henk. Tot volgend jaar.

Foto’s door: Déborah Dumont en Arden Challenge