Gisteren stond de derde WVAN-wedstrijd van dit jaar op het programma in Bakel. Bjarne, Daan en Joris stonden aan de start bij de amateurs. Ruud reed zijn eerste koers dit jaar bij de masters.

Direct na de start/finishstraat, stond er een flinke wind op kop, waar de eerste rondes flink gas werd gegeven. Er vonden diverse ontsnappingen plaats, waar ook Tempo soms in was vertegenwoordigd. Echter heeft tot halverwege koers geen succesvolle ontsnapping plaatsgevonden.

Halfweg koers reed er een kopgroep van drie man weg, waarbij Joris later met een andere renner aansloot. Deze ontsnapping bleek al snel succesvol te zijn. Al snel ontstond er een gat van 20 seconden, wat later is opgelopen tot 45 seconden. Dennis Willems won de sprint voor Morris van de Wiel en Joris, die derde werd. Bjarne finishte in het peloton en Daan moest het peloton na de negende ronde laten gaan.

Bij de masters ontstond al snel een kopgroep van zes renners. Doordat het peloton niet goed bleef samenwerken, liep de voorsprong al snel op tot 75 seconden en bleef deze tot finish weg. Ruud finishte in het peloton.

Foto’s door: Gerard Keijsers