Afgelopen zondag was het zo ver en stond de derde wedstrijd uit de KNWU Topcompetitie op het programma! De Topcompetitie Omloop der Kempen in Veldhoven is de wedstrijd van het jaar voor TWC Tempo Hoppenbrouwers-Viro waar we willen presteren voor de sponsors in Veldhoven en omgeving.

Na het ophalen van de rugnummers en kaderplaatjes kwamen we met het team samen op de Kempen Campus, waar de ontspannen maar gefocuste sfeer direct op viel. Het hele team was er zich van bewust dat dit een belangrijke dag was. Na de voorbereiding en voorbespreking vertrok de ploeg richting het podium op de Plaatse voor de teamvoorstelling waar speaker Rien van de Horik de nodige aandacht aan het team gaf. Ondertussen bleef de ontspanning in het team.

Om 12:00u werd er geneutraliseerd gestart onder niet al te zware omstandigheden met een stralend zonnetje. Vanuit de start vielen de nodige schermutselingen en valpartijen op. Na 40km vormt zich een kopgroep van 7 man met daarbij Stan die lekker zijn werk deed. De voorsprong werd niet groter dan 50 seconden en na 70km werd deze kopgroep teruggepakt. Snel daarna vernamen we via de radio een valpartij met daarbij Sebastiaan. Hij had hier gelukkig niet veel schade aan overgehouden en kon zijn wedstrijd vervolgen, voordat we voorin de karavaan gearriveerd waren. Stan, Klaas en Vik kwamen op hun beurt bidons halen. Het tempo was vrij rustig dus dat waren de momenten.

Na 140km reed Sebastiaan lek moest hij vrij lang wachten voor we bij hem waren, onze mecanicien Rolf stak snel een nieuw voorwiel en duwde Sebastiaan weer op gang. Achter de auto weer terug naar de laatste wagen van de karavaan en dan maar weer van wagen naar wagen om terug aan te sluiten in het peloton. Dit heeft Sebastiaan uitstekend uitgevoerd. Ondertussen heeft Ronan, die ernstig last had van de pollen in de lucht, de wedstrijd moeten staken.

In de tussentijd is er een kopgroep weg gereden waar wij helaas niet in vertegenwoordigd waren. Toen we aankwamen op de drie plaatselijke ronden had de kopgroep nog 1 min en 15 seconden voorsprong, maar er werd in het peloton hard gereden om ze terug te pakken. Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde werd Sebastiaan de bocht na de finish door een andere renner van de fiets gereden en kwam vallend voorover hard op zijn hoofd terecht. Compleet van de wereld kreeg hij in de ambulance de nodige verzorging. Gelukkig niks gebroken, maar kneuzingen en spierpijn over het hele lichaam hield hij er wel aan over. Zo onnodig en jammer, want hij reed een fantastische wedstrijd en als dat dan zo eindigt dan is dat héél teleurstellend.

De laatste plaatselijke ronde werd ontsierd door diverse valpartijen met het gevolg dat Gino die achter een valpartij zat het peloton moest laten gaan. Met 5 renners van de ploeg naar de Dorpstraat voor de pelotonsprint achter de 2 over gebleven renners van de kopgroep. Klaas, Luuk, Vik en Stan reden een fantastische sprint wat resulteerde in een 6e plaats voor Stan. Klaas werd 15e, Luuk 20e en Vik 50e. Gino kwam binnen op de 87e plaats.

Door dit fantastische teamwork werden we 3e in het dagploegenklassement wat een geweldige prestatie is als clubteam. Vandaag hebben we allemaal een fantastische ploeg aan het werk gezien ondersteund door de enthousiaste begeleiding. Als je in je thuiswedstrijd als ploeg zo voor de dag komt kunnen we alleen maar grote klasse uitspreken naar de ploeg!

Op naar de U23 wedstrijden 26 en 29 mei.

Foto’s door: Omloop der Kempen & Catriona Tak