In de maand juli is er weer volop geracet in onze eigen regio tijdens diverse criteriums, die onderdeel zijn van het Kempenklassement. Tijd voor een update van afgelopen week.

Maandag 20 juni: Ronde van Riethoven

Om 18:30 uur klonk in Riethoven het startschot voor 80 kilometer koers in de combinatie elite/beloften/b-profs/amateurs. Onze amateurs Bjarne en Joris waren van de partij en hebben mooi mee kunnen koersen. Bjarne reed vandaag zijn eerste koers tussen de elite/beloften en miste hierdoor één keertje nét de aansluiting met het peloton, maar pikte de ronde erna weer keurig in om zijn doelen voor die dag alsnog te bereiken. Joris werd 22e in het peloton.

Dinsdag 21 juni: Wielerronde Hapert

Vandaag stond Bjarne aan de start in zijn thuiskoers, de Wielerronde van Hapert. Hier kon hij zijn ervaring van gisteren direct op de proef stellen in een sterk deelnemersveld van elite, beloften, b-profs en amateurs. Hij wist hiermee direct zijn wedstrijd uit te rijden en mee te sprinten voor een nette 24e plaats.

Zondag 26 juni: Afwachting “Acht van Bladel”

Tijdens de Acht van Bladel, het wielerweekend voor junioren uit verschillende landen, wordt ieder jaar ook een criterium georganiseerd op een prachtige ronde. Dit jaar stonden Luuk, Bjarne en Joris aan de start bij de elite/beloften/b-profs/amateurs voor ruim 90 kilometer koers. Ondanks dat ze de kopgroep helaas hebben gemist, hebben ze zich goed van voren laten zien en mee gesprint voor de premies. Luuk werd hiermee 11e, Joris 18e en Bjarne 23e.

Foto’s door: Peter van Rooij