Afgelopen woensdag stonden Jeroen, Bjarne en Joris aan de start van de negende woensdagavond wedstrijd van de WVAN in Deurne Zeilberg. Bij de amateurs hadden Bjarne en Joris ruim 60 kilometer te gaan, waar Jeroen drie rondes eerder af mocht sprinten bij de masters.

Vanuit start nam Joris direct initiatief en reed samen met Roy Marcellis en Daniele Manca weg en sloegen een gat op het peloton. Twee ronden later sloten drie andere renners aan, wat uiteindelijk de beslissende kopgroep bleek te zijn. Door de hoge snelheid van 44,8 kilometer per uur gemiddeld liep deze voorsprong in de laatste ronde op tot wel 3:45 minuten op het peloton! Bjarne wist nog aan te sluiten in de achtervolgende groep en liet zichzelf later terugzakken naar het peloton, waar hij finishte. Joris was na ruim 60 kilometer in de kopgroep leeg en finishte tegelijk met de anderen uit deze kopgroep zeer tevreden als zesde.

Bij de masters sprong Jeroen halverwege koers samen met Kevin Willems en Kris van der Moeren weg. Een ronde later sloten hier ook drie andere renners aan, welke direct de ronde daarna alweer werden teruggehaald door het peloton. Jeroen wist samen met Kris van der Moeren weg te blijven en wist hiermee een prachtige tweede plaats te behalen. Klasse!

Volgende week gaan we door met de woensdagavond wedstrijd in Neerkant.

Foto’s door: Marcel Cycling Photos