Afgelopen zondag stonden Bjarne, Jeroen, Thomas en Teun aan de start voor het NK voor amateurs onder de vlag de de BWF. Jeroen startte in de klasse 40 t/m 49 jaar en reed daar naar een keurige 9e plek. Later op de dag waren Bjarne, Thomas en Teun (onze nieuwe amateur!) aan de beurt. Thomas was titelverdediger nadat hij in 2019 had gewonnen en door corona de afgelopen edities afgelast waren. Na twee rondes waren er al snel breuken in het peloton door de harde wind, 14 man zaten in de eerste groep, waarbij ook Thomas.

Bjarne en Teun zaten in de 2e groep en moesten dus na twee rondes al achtervolgen. De voorsprong liep gestaag op en al snel was het duidelijk dat de eerste groep voor de overwinning ging rijden en groep 2 voor de 15e plek. Thomas kon zijn titel helaas niet behouden en werd 12e. Het lukte Teun om met 500 meter te gaan een voorsprong te pakken en dit niet meer af te geven, hij won daarmee de pelotonsprint en pakte de 15e plek. Bjarne zat verkeerd tijdens de sprint en kon daardoor niet goed sprinten, hij finishte rond de 19e plek.

Foto’s door: JQ Images Cycling and More