Waar Stan Godrie deze maand nog te zien was in de kleuren van TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO in de Ronde van Limburg, stond hij vandaag naast het rood-wit-blauw op het tweede treetje van het podium op het NK voor elite zonder contract. Lees hier zijn verhaal.

Vandaag het nk elite z.c. op de weg gereden. Ik stond samen met Gino aan de start en we hadden een plan gemaakt om op de VAM-berg elke ronde mee voorin te koersen. Dat was elke ronde de scherp rechter en ik kon me goed positioneren. De koers bleef lang gesloten, soms trok er een ploeg in formatie op de VAM-berg door en werd de koers hard gemaakt. Het kwam echter elke ronde ook weer terug bijeen en het was niet gemakkelijk voor vluchters om een groot gat te slaan. Zo werd ook een goede kopgroep van vijf terug gepakt met nog twee rondes te gaan en ook een aanval met ingaan van de laatste ronde hielt geen stand. Ik gokte op de pelotonsprint vanaf de voet van de VAM-berg en die kwam er. Ik schoof met Jelle mee over de eerste klim op de kasseien en in de bocht onderaan de laatste klim zat ik terug in zijn wiel. Ik ben daar vol de sprint aangegaan en kwam over Jelle heen, maar hij kon zich weer herpakken en kwam op 200m voor de finish terug over me heen. Ik heb alles gegeven en een perfecte koers gereden maar helaas was het niet genoeg voor het rood-wit-blauw vandaag. Ik denk dat ik na de teleurstelling wel terug kan kijken op een mooie 2e plaats, maar nu baal ik nog vooral omdat ik net wat tekort kwam voor de titel.