Op woensdag 29 juli stonden Bjarne, Joris en Teun aan de start van het Specialized Klimcriterium in Arnhems-Buiten. Op een parcours van 1,5 km met een klimmetje erin, moesten er 40 rondjes worden afgelegd, goed voor 58 km en meer dan 800 hoogtemeters.

Vanaf het begin was het meteen volle bak koers waarbij in de eerste splitsing Joris in de 1e groep zat, Bjarne en Teun zaten in de 2e groep. Na een paar rondes kwam alles weer bij elkaar waarna Joris halverwege wegreed in zijn eentje. Na een paar rondes alleen te rijden kreeg Joris hulp waarbij ze met z’n tweeën weg waren, met een voorsprong die tussen de 30 seconden en 45 seconden schommelde. In de laatste 10 à 15 rondes reed er een groep van vijf renners weg, die op jacht gingen naar de koplopers. Deze kwamen samen en daarna kon Joris een mooie 6plek behalen na veel werk te hebben verricht in de kopgroep. Teun sprintte in het overgebleven peloton naar een 14plek. Bjarne behaalde een 20e plek nadat hij lang met een paar renners in de achtervolging moest op het peloton.