Afgelopen zondag 10 juli stonden Thomas, Daan, Teun, Jeroen, Peter en Joris aan de start van de Omloop van de Heidehof met start en finish in Someren-Heide. Om 12 uur werd er van start gegaan voor 16 rondes op een omloop van 5700 meter met de perfecte ondersteuning van Gerrit die de koers heeft gevolgd met de materiaalauto.

Al in de derde ronde wist Peter samen met een andere renner een gat te slaan op het peloton, welke ronde op ronde verder werd uitgebouwd. Een paar rondes later wist Jeroen, samen met drie medevluchters ook een gat te slaan, waarna de andere jongens mooi hebben gewerkt om dit gat groter te laten worden. Weer een paar rondes later besloten Teun en Joris om onverwachts samen vol weg te rijden uit het pelotonnetje en kregen hiermee vier andere renners mee. Dit groepje sloeg al snel een gat op het de overgebleven renners en reden naar het groepje van Jeroen toe, dat vanaf dat moment uit acht renners bestond. Hiermee was Tempo nóg beter vertegenwoordigd bij alle vluchters.

Wegens een klapband, kwam Jeroen met twee andere renners in een bocht ten val, waarna de achtervolgende groep kleiner werd en twee rondes later uit slechts vier renners bestond. Bij deze vier renners sprinten Teun en Joris nèt naast het podium en behaalden een vierde en vijfde plaats. Peter werd in de eindsprint tweede en stond hiermee wederom op het podium. TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO met drie man in de top 5!

Foto’s (met tropische filter) door: Joost Katoen