Afgelopen zaterdag 16 juli stonden de elite/beloften van TWC Tempo Hoppenbrouwers-VIRO aan het vertrek van de Omloop van de Braakman in de clubcompetitie. Door een coronabesmetting en blessures na valpartijen konden we vandaag maar met vier renners van start gaan. Nelson Peetom reed vandaag weer zijn eerste wedstrijd na een coronabesmetting en werd vergezeld door zijn ploegmaten Luuk van Gestel, Mario Silva en Vik Smulders.

Om klokslag 14:00 uur werd de wedstrijd geopend, waarna al na vijf kilometer via de radio werd gemeld dat Luuk met materiaalpech kampte. Het duurde lang voordat we bij hem waren, waarna bleek dat een fietswissel noodzakelijk was. Achter de auto’s reed Luuk keurig terug naar het peloton, wat niet eenvoudig was, aangezien er direct vanuit start goed hard gereden werd. Gelukkig daalde het tempo in het peloton, zodat Luuk de mogelijkheid kreeg om te herstellen van deze flinke inspanning direct na de start van de wedstrijd. In de live blog op Twitter was toen ook te lezen dat Nelson al direct punten pakte in het kasseienklassement!

In de derde ronde reden zeven renners weg, die al snel een voorsprong kregen van 45 seconden. Twee rondes later reed de latere winnaar naar de kopgroep, omdat hij aanvoelde dat dit wellicht de beslissende ontsnapping zou kunnen zijn.

Door het warme weer en de wind, was het een zware wedstrijd. Waar Nelson eerder in de koers nog punten wist te verzamelen in het kasseienklassement, braken de kasseien hem na 100 kilometer en moest hij het peloton laten gaan. Dit is natuurlijk geen ramp aangezien hij pas sinds kort hersteld is van zijn coronabesmetting. Vik, Luuk en Mario reden de rest van de wedstrijd attent in het peloton, welke op een later moment verbrokkelde in meerdere groepjes. Vik kon zich prima handhaven in de eerste achtervolgende groep en behaalde een 45e plaats. Luuk en Mario waren leeg gestreden en finishten als 83e en 84e. Van de 155 gestarte renners, behaalden uiteindelijk 84 renners de finish.