Afgelopen zaterdag 20 augustus stonden Thomas, Peter en Joris aan de start in Plombières voor een klimkoers voor amateurs, elite en beloften. De klimbenen konden vandaag goed getraind worden, want iedere omloop van 6200 meter bestond uit een klim van ruim een kilometer tegen 6%. In totaal dienden 12 omlopen te worden afgelegd, goed voor 75 kilometer koers met ruim 1000 hoogtemeters.

Al in de derde ronde ontstond er een kopgroep van vijf renners, waarbij niemand van Tempo vertegenwoordigd was. Reden genoeg voor Peter en Joris om alles op alles te zetten om deze kopgroep terug te halen. Met in in totaal zeven renners gingen zij in de achtervolging, waarin deze groep door goed samenwerken erin slaagde om de koplopers inderdaad een paar rondes later terug in te rekenen. Met de kopgroep van 12 renners werd ronde op ronde de voorsprong op het peloton uitgebreid, welke uiteindelijk is toegenomen tot ruim 5 minuten.

In de voorlaatste ronde ontsnapten nog vijf renners uit de kopgroep, waardoor Peter en Joris in de tweede groep moesten sprinten. Peter won deze sprint en werd zesde. Joris finishte hier kort achter op een negende plaats. Thomas finishte netjes in het peloton.

Foto’s door: Jos Maassen