Gisteren 27 augustus stonden Klaas Groenen, Vik Smulders, Sebastiaan Oranje, Mario Silva, Nelson Peetoom, Mario Silva en Joris de Mönnink aan de start van de voorlaatste wedstrijd uit de KNWU Clubcompetitie in Simpelveld. Tijdens deze bergomloop moesten maar liefst 21 rondes worden afgelegd om een omloop van ongeveer 5500 meter, waarbij de Hulsberg iedere omloop een keer beklommen moet worden. Deze klim van een ruime kilometer tegen 7% zorgt op deze wijze, samen met de rest van het parcours voor totaal meer dan 2000 hoogtemeters.

Zoals verwacht werd het gas op de eerste klim direct vol open gedraaid. Het hoge tempo en een opstopping in de tweede afdaling zorgden er hierdoor voor dat het peloton direct werd uitgedund en een hoop renners in de achtervolging konden gaan. Het was hierdoor dan ook wederom van belang “van voren” te koersen, om stand te kunnen houden in de eerste groepen van de wedstrijd. Vik en Mario slaagden hierin en konden deze zware bergomloop finishen. De andere renners moesten de wedstrijd wegens materiaalpech of een achterstand helaas staken.

Foto’s door: Jean Savelberg