Afgelopen weekend reed Mika Vijfvinkel de Watersley Junior Challenge in de Nationscup in de kleuren van Team NL. Deze wedstrijd is een driedaagse competitie en bestaat uit drie etappes en een individuele tijdrit.

Op de eerste dag van de Watersley Junior Challenge stond een criterium op het programma over het parcours van Circuit Zolder. Hierbij moesten 18 rondes worden afgelegd, wat goed is voor bijna 74 kilometer koers. In het internationale deelnemersveld behaalde Mika hier een 33e plaats.

Op de tweede dag van de Watersley Junior Challenge stonden de individuele tijdrit van 5,6 kilometer op het Tom Dumoulin Bikepark en een criterium in Munstergeleen op het programma. De tijdrit wist Mika in 7 minuten en 18 seconden af te leggen en behaalde hiermee een 18e plaats op slechts 13 seconden verwijderd van de winnaar. In het criterium van ruim 67 kilometer later op die dag wist hij in het peloton te sprinten naar een 37e plaats.

Op de laatste dag van de Watersley Junior Challenge stond de langste wedstrijd van 113 kilometer op het programma. Mika werd hier 23e en behaalde hiermee een 21e plaats in het algemeen klassement en een 3e plaats in het ploegenklassement met Team NL.

Foto door: Twan van Gestel