Op zondag 14 augustus stond voor Bjarne, Teun, Thomas, Peter en Joris de Pijl van Heerlerheide op het programma. De Pijl van Heerlerheide is een van de weinige klimcriteriums die de wielerkalender nog rijk is en wordt en wordt verreden over een bochtig parcours van 2700 meter met 28 hoogtemeters per ronde. Met de 22 rondes die verreden zijn, was dit dus goed voor een kleine 60 kilometer koers met ruim 600 hoogtemeters. In combinatie met de warme omstandigheden zorgde dit voor een erg zware koers.

Vanaf het begin was het meteen volle bak koers waarbij iedereen attent van voren reed. Thomas had een zware dag en moest helaas vroegtijdig lossen en de strijd staken na een half uur. Na 3 rondes reed er één renner weg en deze heeft het, ondanks diverse pogingen van Peter en Joris, voor elkaar gebokst om de hele koers uit handen te blijven van het peloton. Er ontstonden gaandeweg de koers verschillende groepjes waarin telkens een andere renner van Tempo vertegenwoordigd was. Echter slaagde geen groep erin om definitief weg te raken uit het peloton, waarin duidelijk werd dat er gesprint zou moeten worden voor de 2e en 3e plaats op het podium.

Joris probeerde met een aanval in de voorlaatste ronde om weg te raken, alleen werd deze teruggehaald. Hierna demarreerde Teun direct, waarna hij samen met een andere renner goed samenwerkte en het peloton voor kon blijven. Door uitstekend afstopwerk van Peter kon Teun wegblijven en naar een prachtige 2e plek sprinten. Hiermee behaalt hij direct in zijn eerste seizoen voor Tempo een podiumplaats in een KNWU-criterium! Bjarne kon in het peloton naar een 9e plek sprinten, Peter en Joris eindigde op een 14e en 15e plek.

Foto door: Pijl van Heerlerheide