Afgelopen maandag 1 augustus stonden Luuk van Gestel, Bjarne Maton, Teun Nagel en Joris de Mönnink aan de start van “het criterium ter criteriums” in Duizel voor 50 rondes koers in het centrum van Duizel. Deze 50 rondes van elk 2 kilometer zijn zo goed voor 100 kilometer koers.

Al direct vanuit start vloog het tempo vol omhoog, waarbij de eerste rondes met ruim 45 kilometer per uur gemiddeld werden afgelegd. Dit hoge tempo op het bochtige parcours eiste voor Teun en Joris, die net terugkwamen van hun trainingsweek uit de Vogezen, snel zijn tol. Later was dit ook voor Bjarne het geval, hoewel hij het met zijn mooie techniek wel langer vol heeft gehouden in het peloton. Teun, Bjarne en Joris sloten direct weer aan en wisten, wegens het grote aantal uitvallers, de wedstrijd hiermee alsnog met premie uit te rijden.

Luuk wist al snel in de wedstrijd met een kopgroep van zes renners weg te raken uit het peloton en is nooit meer teruggehaald. In deze sterke kopgroep kon hij zich, mede dankzij zijn geweldige bochtentechniek, goed staande houden. Uiteindelijk werd hij hier zesde achter Coen Vermeltfoort, Max Kroonen, Tijmen Eising, Ruben van Randeraat en Alain Broos.

Foto’s door: Peter van Rooij