Vandaag stonden we aan de start met een op en top gemotiveerd team met een fantastische spirit. Dat dit niet garant staat voor een goed resultaat zou vlug blijken.

Na tien kilometer tussen Waalre en Walik vond er direct een valpartij plaats, waarbij Mario en Sebastiaan waren betrokken als slachtoffers. Voor Sebastiaan was de wedstrijd meteen over toen de kabel van zijn DI2 van zijn achter derailleur werd gereden: GAME OVER. In dezelfde valpartij was Mario tegen de grond gesmakt met als gevolg dat de bovenbuis van zijn frame doormidden was gebroken. Mario heeft zijn karakter wederom getoond door niet op te geven en na een ronde weer aan te sluiten in het peloton.

Nadat Mario net terug was gekeerd in het peloton, werden er bij Klaas 6 spaken uit zijn voorwiel gereden, vlug wiel van attente Sebastiaan gestoken maar 1 km verder weer gewisseld in verband met het aanlopen van de remschijf. Bijzonder knap reed Klaas zich weer in het peloton en op dat moment reed Ronan voor lek. Rolf, de mecanicien van de dag, stak vliegensvlug een nieuw voorwiel en Ronan had het geluk dat het op dat moment wat rustiger ging in het peloton en was zo terug.

Toen het peloton ging jagen op de kopgroep, viel alles al snel uit elkaar en moesten veel renners het peloton laten gaan. Klaas kon zich handhaven in het peloton en finishte op een verdienstelijke plaats.

Kortom een heftig dagje voor de renners en begeleiding maar dat hoort er ook bij. Op naar volgende week zondag, waar de Eurode Omloop op het programma staat.