CROSS IS HERE… Afgelopen zondag stonden Joris en Bjarne aan het vertrek van de eerste cross in de West Brabantse Veldrit Competitie in Rucphen. Met 25 man aan het vertrek en echt veldritparcours hadden de twee mannen er ontzettend veel zin in!

Joris en Bjarne mochten op de tweede rij vertrekken en maakten een goede start mee. Beiden draaiden ze tussen de vijfde en achtste positie het veld in. Na een snelle aanloop en een technische passage tussen de bomen kon Bjarne op de trappenpartij enkele plaatsen goedmaken en bij de eerste drie rijden. In het begin van de tweede ronde trokken twee man stevig door en kon Bjarne samen met een andere renner net niet aanhaken. Vanaf dat moment werd er gestreden voor de derde plaats. Kort daarna reed Bjarne langzaam en gestaag weg. De voorsprong bleef lang gelijk maar na halfweg cross werd de voorsprong steeds een beetje groter. Hiermee wist hij de derde plaats veilig te stellen en mocht het podium mee op.

Joris reed ook een super goede cross! Op de langere rechte stukken kon hij bij een select groepje wegrijden. Maar in de technische passages kwamen ze weer wat dichter op het wiel. Zijn nieuwe Apex crossfiets en tubes gaven Joris een flinke stimulans in zijn eerste cross van het seizoen. Hij werd ijzersterk zesde in de uitslag.

Een mooi begin van de Tempo-mannen in het veld met een nieuwe podiumplaats en top 10-notering! Op naar meer!