Afgelopen weekend werd er weer volop gecrosst door de veldrijders van Tempo. Op zaterdag stonden Bjarne en Luuk aan de start van de zeer gladde veldrit van Woerden. Bij de amateurs viel het veld al snel op zijn plek en reed Bjarne naar een 6e plaats. Luuk reed bij de masters ook naar een mooie plek in de top-10, namelijk de 8ste plaats.

Het hoogtepunt moest dan nog komen op zondag in Boxtel waar het regiokampioenschap Zuid werd verreden. Het parcours lag er door de vorst zeer snel bij en werd enorm hard gereden. Luuk mocht als eerste van start gaan bij de masters. Hierin werd hij in de algemene uitslag vijfde en mocht hij in het regiokampioenschap de zilveren medaille mee naar huis nemen. Bij de amateurs stonden er drie renners van Tempo aan het vertrek: Bjarne, Teun en Joris. Bjarne had een hele goede start en dook als vijfde het veld in. Een plek in de kopgroep stond hij niet meer af. Na een lange cross aan kop te hebben gesleurd dunde de kopgroep snel uit naar een man of zes. In de laatste ronde werd er nog eens stevig doorgetrokken en werd het een spannend slot om de zege en het podium. Op het laatste lange rechte stuk zat Bjarne op een klein gaatje. Voor het podium was dit net niet voldoende. Hij eindigde met een 4e plaats op een zuchtje van het podium. Wel mocht hij de hoogste trede betreden en zich regiokampioen noemen! Teun en Joris reden gedurende de cross dicht bij elkaar. In de laatste ronde stelde Teun de 20ste plaats veilig en Joris de 21ste.

Foto’s door: Gerard Keijsers